1 / 5

Top 10 consultanti/Valoarea tranzactiilor

Banca de investitii Lazard ocupa primul loc in topul consultantilor financiari, in functie de valoarea tranzactiilor intermediate in primul semestru din 2010, potrivit unei analize a companiei de cercetare DealWatch. Lazard a asistat cel mai mare deal incheiat in prima parte din 2010 cu influente pe piata locala, in valoare de 333,79 mil. dolari (272 mil. euro) - vanzarea fondului austriac de investitii Europolis. Fondul de investitii CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo), proprietarul cladirilor Opera Center si Bucharest Busines Park din Bucuresti, a ajuns in luna iunie la un acord cu Österreichische Volksbanken, pentru a achizitiona Europolis, care detine in Romania proiectele de birouri Europe House si Rivel Place – Sema Parc.

Banca de investitii Lazard este urmata de BNP Paribas, Houlihan Lokey si PricewaterhouseCoopers, care au lucrat la tranzactia de 272,45 milioane de dolari prin care Turk Telekom, companie detinuta de Oger Telecom, a preluat compania maghiara Invitel International, care detinea si Euroweb Romania. Grupul Invitel era controlat anterior de fondul de private equity Mid Europa Partners.

Locul 5 este ocupat de compania de consultanta Deloitte, cu doua tranzactii intermediate in valoare totala de 41,07 milioane de dolari. In primele sase luni din 2010, Deloitte a oferit consultanta companiei Datek Telecom, care a fost cumparata de operatorul alternativ de telecomunicatii GTS Central Europe, si vanzatorilor din tranzactia prin care Advent International a preluat CMU: fondul de investitii 3i, care a detinut 49% din titluri, si medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea pachetul majoritar de 51%.

Casa de investitii independenta Capital Partners ocupa locul 6 in functie de valoarea tranzactiilor intermediate in primul semestru – 20,3 milioane de dolari.

Cu doua tranzactii intermediate in primul semestru – in valoare de 15,95 milioane de dolari, Balkan Advisory Company (BAC) ocupa locul 7 in clasament.

Ernst&Young, locul 8 in top, a intermediat doua tranzactii in valoare totala de 9,75 milioane de dolari.

Compania de consultanta financiara Finadvice a intermediat o tranzactie in valoare de 9,75 milioane de dolari, ocupand locul 9 in clasamentul intocmit in functie de valoarea deal-urilor incheiate in primele 6 luni.

KBC Securities ocupa locul 10 in clasament, cu trei tranzactii asistate financiar, in valoare totala de 7,96 milioane de dolari.

Potrivit metodologiei Dealwatch, au fost luate in considerare tranzactiile de peste 1 milion de euro, s-au inclus numai tranzactiile de tipul M&A (nu si ECM) si s-a luat in considerare data anuntului tranzactiei, nu data finalizarii acesteia. De asemenea, valoarea reflecta tranzactiile unde pretul a fost disponibil (fie ca date oficiale sau estimari ale pietei), iar zvonurile despre tranzactii sau tranzactiile esuate nu fac parte din aceste clasificari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri