3 / 4

Cine este Radu Georgescu

Radu Georgescu este unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori de pe piata de IT locala, care a lansat prima afacere (Gecad Net) in 1992, in apartamentul parintilor din cartierul Titan si care acum conduce un grup format din 150 de persoane.

"Era in 1992. Intr-una dintre camere (cea in care de altfel si locuiam cu sotia) lucram la inceput eu si un prieten de-al meu, Claudiu. Atat. Dupa cativa ani ne-am «extins» in mai multe apartamente inchiriate situate intr-un alt bloc din acelasi cartier, iar cand am crescut suficient de mult ne-am mutat intr-un sediu de la Piata Muncii. Din 2005 suntem in Pipera, in cladirea Conect (nr: amplasata pe bulevardul Dimitrie Pompei din zona pietei Pipera)", povesteste Radu Georgescu.

Grupul Gecad este format in prezent din companiile Avangate (companie care ofera solutii pentru plati online de software la nivel international), Axigen/Gecad Technologies (producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen) si Gecad Net (companie specializata in licentiere software si furnizarea de servicii IT).

Radu Georgescu a fost implicat pana acum in trei tranzactii: vanzarea in 2003 a tehnologiei RAV Antivirus catre Microsoft, cea prin care consortiul format din fondurile de investitii Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund a cumparat 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies /Axigen in schimbul a doua milioane de euro in 2007 si cea prin care in vara anului trecut a vandut 83% din compania Gecad ePayment catre grupul sud-african Naspers.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri