3 / 7

Dambovita Center, noul simbol al Capitalei

Plaza Centers a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2006, demarand, pana in prezent, cinci proiecte imobiliare, insumand 700.000 mp construiti si investitii de peste 700 milioane euro. Cele cinci proiecte sunt situate in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Miercurea Ciuc si Slatina.

Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.

Dambovita Center SRL, compania responsabila de dezvoltarea proiectului Dambovita Center infiintata in urma semnarii, in 2003, a unui contract de parteneriat public-privat, are, in prezent, urmatoarea structura de actionariat: Plaza Centers Group75%; Compania Nationala de Investitii (reprezentantul statului roman) – 15%; Cenk Demir Group Turkey10%.

La sfarsitul anului trecut a fost semnat cu noii investitori un act aditional, in urma caruia Plaza Centers intrat in actionariatul Dambovita Center SRL si a preluat managementul proiectului Dambovita Center. La finalizarea contractului (peste 49 de ani), proiectul va fi restituit cu titlu gratuit Autoritatii Publice.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri