2 / 4

Septembrie, luna de cresteri ale preturilor fata de perioada verii

Pe de alta parte, consultantii companiei EuroMetropola sustin ca, in luna septembrie, toate segmentele domeniului imobiliar cunosc o evolutie vizibila, piata devenind tot mai dinamica, si astfel la valoarea chiriilor se adauga un procent de circa 10-20% fata de cel din perioada verii.

„Cresterea chiriilor este un proces firesc, care se inregistreaza anual, avand in vedere ca in aceasta perioada creste numarul expatilor si al angajatilor care sunt transferati in Bucuresti. Dupa trecerea acestei perioade insa, preturile nu vor avea parte de o corectie, ci doar vor cunoaste o stabilizare la un nivel superior celui actual”, au explicat reprezentantii EuroMetropola.

Acestia sunt de parere ca unul dintre motivele pentru cresterea chiriilor in acest an este renovarea ulterioara a apartamentelor, dotarea acestora la standarde superioare si de aceea investitiile in proprietati se resimt in cresterea valorii chiriilor cerute incepand cu luna septembrie 2008.

„Conform teoriei asteptarilor rationale, proprietarii maresc chiriile anticipat sosirii studentilor tocmai pentru ca se asteapta ca acestea sa creasca o data cu sosirea studentilor. Insa evolutia chiriilor in septembrie este urmata de un punct de inflexiune in octombrie, cand nivelul chiriilor revine la valorile anterioare”, a adaugat vicepresedintele Century 21.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri