3 / 5

Dezvoltatorii scad preturile apartamentelor noi

In timp ce proprietarii apartamentelor vechi au ridicat preturile ca urmare a programului Prima Casa, dezvoltatorii care inca mai au locuinte nevandute au inceput sa reduca preturile, astfel incat sa se apropie de pragul de 60.000 de euro.

BREI –Nou (indicele apartamentelor noi) a scazut insa cu 6% fata de luna mai, pana la 1.660 euro/mp (n.r.: mp se refera la suprafata construita a apartamentului plus suprafata teraselor. Valorile exprimate in text includ TVA).

Iar daca la inceputul lunii iulie, doar 18 proiecte rezidentiale din cele 161 listate pe site-ul rezidential.net se calificau pentru programul Prima Casa, la Targul Project Expo, desfasurat in urma cu o saptamana, au participat peste 50 de dezvoltatori, cu aproximativ 8.000 de locuinte.

De exemplu, in ansamblul Evocasa Swiss Cottage, dezvoltat de Adama Holding in cartierul Titan, preturile locuintelor pleaca de la 59.900 euro plus TVA, fiind necesar un avans de 2.995 euro plus TVA (5%). In proiectul Evocasa Optima, al aceluiasi dezvoltator, apartamentele cu doua camere costa 49.000 euro plus TVA si ajung pana la 79.000 euro plus TVA, locuintele fiind disponibile nefinisate.

In ansamblul Confort City, dezvoltat de Domus Stil in zona Vitan Barzesti, preturile unei garsoniere pleaca de la 39.500 euro plus TVA, iar pentru un apartament cu doua camere – de la 59.500 euro plus TVA.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri