1 / 6

Dor de romanesc

Nicoleta Chirica are, la aproape 30 de ani, un business care se apropie de profitabilitate in acest an. Totul dupa un singur an de la lansare si la o distanta de cativa ani de cand antreprenoarea s-a trezit pur si simplu facand genti in sufragerie. Ea lucra la momentul respectiv in telecomunicatii.


"Inceperea acestei afaceri a presupus depasirea multor provocari, insa cel mai important pas a fost identificarea modalitatii de a-mi transforma pasiunea intr-un business si conturarea unei viziuni clare. Odata ce am definit aceste doua lucruri nu au mai existat regrete, priviri in trecut sau blocaje. Am avut o motivatie constanta in feedback-ul primit si am invatat din orice noua experienta, pozitiva sau negativa. Nu m-am gandit deloc sa ma opresc, deoarece antreprenorii merg inainte, cauta solutii si se reinventeaza constant", spune antreprenoarea.


Dupa ce anul acesta ar putea aduce afaceri de peste 100.000 de euro pentru Iutta, Nicoleta Chirica vorbeste pentru 2015 despre dezvoltarea business-ului atat pe plan local, cat si la nivel international. Strategia, care include extinderea liniei de productie si a gamei de produse, va presupune un buget de investitii de circa 150.000 de euro.



"Antreprenoriatul pe piata locala este un act de curaj, insa are o serie de consecinte benefice. Mai multi intreprinzatori inseamna sansa unui mediu de business sanatos si prosper. Exista un trend antreprenorial real si acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Au fost si sunt aspecte dificile, cum ar fi lipsa unei educatii antreprenoriale solide, absenta unor programe de promovare si finantare pentru tinerii antreprenori si lipsa accesului la investitori", adauga Nicoleta Chirica, subliniind totodata necesitatea unor scoli de antreprenoriat, workshop-uri tematice de calitate, accesul la educatie financiara, programe de mentorat, mai multe proiecte pentru start-up-uri, acces la investitori si disponibilitate din partea acestora sa investeasca in business-uri aflate la inceput de drum.


Un mesaj pentru antreprenorii romani de 1 decembrie? "Credem ca din bob cu bob se face o recolta, ceea ce inseamna ca e necesar fim rabdatori si perseverenti, sa formam comunitati, sa invatam ce ne e de folos, fiecare in parte si unii de la ceilalti, si sa intelegem ca bunastarea se obtine printr-un strop de talent si multa munca".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri