Cladirea istorica de pe strada Italiana nr. 21 a fost construita in 1895 si a apartinut unei membre a familiei Mavrocordat, despre care legenda spune ca, fiind nelipsita de la serile de poker, a pierdut integral proprietatea la masa de joc. In prezent, proprietatea, restaurata si consolidata in 2008, este scoasa la inchiriere.

tavan vila matildaCladirea, clasificata ca monument istoric, are o suprafata construita de 800 mp si a fost consolidata, renovata si restaurata integral in 2008 de actualul proprietar, conservandu-se elementele originale ale proprietatii. Spatiul este dispus pe 5 nivele, iar picturile, medalioanele si decoratiunile te surprind pas cu pas in acest imobil, despre care se spune ca a fost pictat partial si de o echipa condusa de Stefan Luchian si ca insusi Luchian a infrumusetat doua dintre medalioanele proprietatii.

vila istorica strada ItalianaProprietarul din 1895 al vilei istorice a fost doamna Matilda, care potrivit datelor proprietarului din prezent al cladirii, era membra a familiei Mavrocordat. Legenda spune ca doamna Matilda era o jucatoare infocata de poker, iar la inceputul secolul XX, vila istorica a fost pierduta la o mana de poker.Cladirea monument istoric cuprinde 4 sobe Meissen, din ceramica de portelan, parchetul original a fost pastrat in salile de la parterul cladirii. De asemenea, restaurate au fost si stucaturile tavanelor celor de deasupra usilor. Usile pictate sunt de asemenea cele originale. De altfel, casa este o opera de arta in sine, regasind picturi in multe din camere. Potrivit datelor actualului proprietar, camera de la demisol a fost pictata de o echipa de artisti coordonati de Stefan Luchian, iar doua medalioane sunt pictate chiar de acesta.

vila istorica

"La parter, una dintre cele 3 sali de oaspeti este pictate de o echipa de artisti din Austria, in timp ce holul de la parter si celelalte doua sali de oaspeti sunt pictate de catre artisti italieni", se mentioneaza in descrierea proprietatii. O data cu consolidarea si renovarea din 2008 in cladire si-au facut locul si tehnologii noi, cum ar fi climatizare, sistem de supraveghere si alarma impotriva incendiilor. Proprietatea este scoasa in prezent la inchiriere pentru 15.000 euro, potrivit lui Andrei Marinescu, owner al Remax Properties, compania imobiliara care promoveaza vila spre inchiriere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri