Este acel tip de loc pe care trebuie sa-l vezi ca sa spui ca exista. Are o apa de un albastru electric incat o sa incepi sa crezi daca intri in ea o sa o murdaresti, are plaje cu nisip alb care o sa te faca sa uiti ca exista incaltaminte si, cel mai important, are o lume subacvatica despre care pana acum ai crezut ca vezi doar in filme. Asa este in Maldive, destinatia in care natura este de lux.

Ceea ce o sa va uimeasca in Maldive, destinatia cu 1.000 de insule de corali, este ca fiecare statiune are propria sa insula privata. Acest lucru plus peisajul paradisiac fac din Maldive una dintre cele mai scumpe destinatii din lume, unde (cum altfel ?) vei fi inconjurat de lux. In aceste imprejurari, cine merge in Maldive trebuie sa pregateasca un portofel gros sau un cont consistent. Sau nu neaparat, pentru ca turistii de aici nu sunt acel tip de oameni care sa-si pregateasca din timp finantele, nici nu se pune problema de economisire, pentru Maldive este pentru cei nu socotesc cheltuielile.

De exemplu, o vacanta din Romania catre Maldive, de Revelion, porneste de la 2.600 de euro de persoana si ajunge la 5.500 de euro de persoana, in functie de locul de cazare: hotel, bungalouri in apa sau vila pe plaja. Cea mai scumpa dintre toate este ultima varianta. Vorbim totusi de un sejur de 11 zile, din 27 decembrie. Pretul include biletele de avion, cazarea timp de 8 nopti, mese in functie de tipul de cazare ales, cina de Revelion si transfer aeroport-hotel-aeroport. In cele cateva mii de euro nu intra totusi si asigurarea de calatorie, de altfel recomandata.

Sursa foto: Relaxare in Maldive/Shutterstock.com

Charterele sunt din Bucuresti catre Male, capitala Maldive. Din Male transportul catre resort se face cu barca cu motor sau cu hidroavion in functie de disponibilitatea hotelului. Acesta nu are mai putin de 4 stele pentru ca vorbim de destinatia de lux Maldive. Cred ca tocmai am facut un pleonasm pentru ca Maldive este o destinatie de lux prin definitie, pozitionare, peisaj.

Asa ca nu este de mirare ca Maldive, o perla care straluceste in Oceanul Indian la sud-vest de India, este tot mai favorita pentru luna de miere. Doar vorbim de un refugiu tropical in care turistii sunt rasfatati pana la ultima dorinta. Pe bani grei, evident.

Ce puteti face in Maldive: sa descoperiti viata rea?!

Oricat de impresionat o sa fii de hoteluri, chiar si de cele bungalourile pe apa, si de plajele cu nisip alb, nu puteti astepta pe sezlong sa treaca zilele de vacanta. Mediul subacvatic din Maldive este o muzeu viu, care parca este construit in timp real de miile de specii de pesti colorati. Asa ca in Oceanul Indian nu trebuie sa intrati decat daca urmeaza sa faceti snorkeling sau scuba diving. O sa simtitu ca inotati intr-un mare acvariu cu pesti care par atenti selectati.

Bogatia si varietatea vietei marine este uimitoare, de la recifuri, pesti tropicali la testoase. Pana si rechinii pot fi identificati in orice laguna din Maldive. Si sunt rechini prietenosi.

Sursa foto: Scuba diving/Shutterstock.com

Daca vreti sa va deconectati macar putin de luxul paradisiac si sa descoperiti si cealalta fata a Maldive, puteti face o scurta excursie in Male. Este un loc in care simtiti efervescenta unei oras-capitala, fie el cu doar 105.000 de locuitori, ceea ce contrazice viata din resort. Male este un centru al comertului in statul-insular Maldive, cu oameni care isi fac cumparaturile dupa bugetul de zi cu zi, departe de "realitatea" luxurianta de la malul apei cristaline.

Totusi, aceasta este o varianta optionala, pentru ca sa mergi in Maldive si sa nu faci altceva decat sa stai pe plaja sau doar in piscina este activitatea principala a destinatiei. Maldive este relaxare si pentru a descoperi instant ca si natura, asa cum este ea dintotdeauna, poate fi de lux.

Sursa foto: Maldive/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri