Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marti, ca se va prezenta la audieri la Parchet in dosarul privind pesta porcina africana in cazul in care va fi chemat, adaugand ca va fi "tot timpul acolo unde tara o cere".

"Nu, nu am fost citat, insa ce va pot spune, pentru ca s-au mai pus intrebari pe aceasta tema, in Ministerul Agriculturii a fost solicitat materialul pe care l-am transmis domnului presedinte ca material de informare privind modul in care am actionat in aceasta directie", a afirmat Daea, la Palatul Parlamentului, intrebat daca a fost citat in dosarul penal care a fost deschis privind pesta porcina africana, scrie Agerpres.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca se va prezenta la Parchet daca va fi citat.

"Evident ca ma duc. Ma duc oriunde, pentru ca asta inseamna responsabilitatea unui om - sa se duca acolo unde este chemat si, evident, ca voi fi tot timpul acolo unde tara o cere ", a spus Daea.

Procurorii au constituit la inceputul lunii septembrie un dosar privind epidemia de pesta porcina, dispunand inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea infractiunilor de raspandire a bolilor la animale sau plante si neglijenta in serviciu.

"La Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pesta porcina, procurorii dispunand inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea infractiunilor de raspandire a bolilor la animale sau plante, prevazute de art.355 din Codul penal, si neglijenta in serviciu - art.298 din Codul penal", informa Parchetul General.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri