Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scǎzut in primele noua luni, fata de aceeasi perioada din 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,2%, respectiv 3,3%, a anuntat INS, citat de Mediafax.

Evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate la comertul cu autovehicule (5,6%, serie bruta), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2,7%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (1,4%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 4,4%.

In septembrie afacerile din comertul auto au scazut fata de august cu 1,4% brut, dar ajustat a urcat cu 0,9%. Comparativ cu septembrie 2011 indicatorul este mai mic cu 11,9% (brut), respectiv 7,4%(serie ajustata).

INS a anuntat totodata ca serviciile de piata prestate populatiei au scǎzut in primele noua luni atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,9%, respectiv cu 1,7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
10 SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 euro
Setari Cookie-uri