Conducerea Renault s-a intalnit cu liderii de sindicat si le-a prezentat planuri de infiintare a doua centre regionale de productie si de concentrare a activitatilor de back-office, potrivit Mediafax.

De asemenea, au fost discutate masuri pentru o flexibilitate mai mare a angajatilor.

Renault vrea, pentru reducerea costurilor, ca angajatii sa accepte sa lucreze temporar in diverse unitati ale companiei.

"In eventualitatea unui acord cuprinzator privind masurile propuse in negocieri, conducerea s-ar putea angaja sa nu inchida fabrici in Franta si sa mentina in functie toate liniile de asamblare, chiar daca nu se asteapta la o crestere reala a pietei inainte de 2016", se arata intr-un comunicat al producatorului auto francez.

Citeste si:

Propunerea conducerii Renault are loc in timp ce numerosi producatori auro europeni au probleme din cauza situatiei economice dificile din zona euro, care descurajeaza achizitiile de masini.

Grupul francez Peugeot a decis in acest an sa inchida o fabrica mare de langa Paris si sa renunte in total la 8.000 de angajati, in timp ce divizia de componente auto Faurecia a anuntat luni ca va desfiinta pana la 3.000 de posturi in acest an si in 2013.

Conducerea Renault va avea o noua intalnire cu liderii sindicali la sfarsitul lunii noiembrie.