“Am avut in ultima saptamana cinci clienti care au intrebat de programul Rabla si au cerut informatii suplimentare. Este un numar ceva mai mic decat anul trecut, tinand cont ca tichetul este acum valabil doar 45 de zile, adica un client are la dispozitie doar acest interval pentru se inscrie la dealer/producator”, a declarat Monica Burculet, director dealer Union Motors Car Sales, parte a New Kopel Group.

Union Motors Car Sales este dealer Opel si reparator autorizat Dacia si Renault.

Potrivit Silviu Dorobantu, director de vanzari la DAB Auto Serv, companie care comercializeaza marca Hyundai, faptul ca “programul Rabla a demarat cu intarziere fiind la inceput de sfarsit, creand o adevarata isterie la centrele de colectare, numarul persoanelor interesate de a achizitiona o masina Hyundai de la DAB Auto prin acest program este mai mic ca anul trecut”.

Programul Rabla a creat nemultumiri, unii oameni care au asteptat si trei saptamani pentru a-si casa masina au fost nevoiti sa plece cu ea acasa. Cu toate acestea, dealerii spun ca “distributia care tine cont de parcul de masini mai vechi de 10 ani este foarte buna. Trebuie sa avem in vedere si ca in acest an este prima data cand AFM ia masuri pentru a limita piata neagra a tichetelor, prin acest termen limita de utilizare a tichetului si prin faptul ca dupa optiunea de cumparare a autovehiculului ai 90 de zile la dispozitie pana la achizitie apoi tichetul expira”, a precizat Burculet.

Cel mai mare numar de tichete a ajuns in Bucuresti – 549 vouchere. Au existat si puncte de colectare unde numarul de tichete a fost sub 10.

Aproape 290 de colectori (REMAT-uri) si peste 100 de dealeri auto s-au inscris anul acesta in Programul "Rabla". In acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou in valoare de 6.500 lei.

VEZI care sunt judetele fruntase la distribuirea tichetelor Rabla