Bosch inaugureaza la inceputul lunii mai fabrica din Cluj

Bosch a stabilit data de 9 mai pentru inaugurarea oficiala a noii sale unitati de productie din Cluj, pusa in functiune la finalul anului trecut.

„Anul trecut, Bosch a angajat in jur de 325 de persoane atat pentru activitatile de productie, cat si pentru cele de cercetare si dezvoltare. Concernul german va continua si in anul 2014 procesul de angajare din Cluj”, au declarat reprezentantii companiei.

Bosch - investitie la Cluj

Bosch a investit initial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare si productie ocupa o suprafata totala de circa 38.000 de mp. Pana la inceputul anului 2014, 325 de angajati si-au desfasurat activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru.

De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa, iar Bosch planuieste sa continue procesul de recrutare.

Citeste si:
Bosch pune în funcțiune o linie de producție pentru măști, complet...
Coronavirus | Bosch pune în...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara.

In Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto pentru piata de aftermarket.

Incepand cu anul 1999, Bosch este prezent in capitala si prin BSH Electrocasnice. Din 2007, la Blaj se afla Bosch Rexroth cu o unitate de productie pentru tehnica liniara, care a fost extinsa in 2013 cu o noua fabrica destinata industriei auto. Incepand cu anul 2008, in Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. In 2013, o noua unitate de productie si dezvoltare destinata industriei auto si-a inceput activitatea la Cluj.

Citeste si:
De'Longhi România îi angajează la Jucu pe cei 33 de muncitori din...
De'Longhi România îi...

La inceputul anului 2014, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 2.000 de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri