Clasa B facelift este echipata cu un spoiler nou, o grila a radiatorului mai mare ce include doua fante si faruri cu lumini de rulare pe timp de zi. In partea spate, spoilerul a fost modificat avand acum un contur mai pronuntat al formelor si o banda cromata aditionata. Farurile LED High Performance (dotare optionala ce nu este disponibila pentru modelele Electric Drive sau Natural Gas Drive) ii confera Clasei B o aparitie mai speciala atat ziua, cat si noaptea.

La interior, Mercedes-Benz a imbunatatit detaliile, display-ul de pe consola centrala, care acum este mai mare, putand avea o diagonala de pana la 8 inch (20.3 centimetri), precum si instrumentarul de bord. KEYLESS-GO este o noua dotare optionala pentru Clasa B. Sistemul de acces in masina si autorizarea de a porni motorul fara cheie - KEYLESS-GO, ii permite soferului sa deschida foarte facil masina si sa porneasca imediat la drum, avand asupra sa doar cheia electronica.

Clasa B facelift dispune de patru motoare diesel, patru motoare alimentate cu benzina si doua modele echipate cu sisteme alternative de propulsie, B 200 Natural Gas Drive si Clasa B Electric Drive. Podeaua gazduieste trei rezervoare de gaz, unul de dimensiuni mari si doua mai mici, si un rezervor de combustibil conventional, pe benzina, cu capacitatea de 14 litri (pentru B 200 Natural Gas Drive) sau bateria litiu-ion (pentru Clasa B Electric Drive).