In data de 19.05.2015 a fost initiata procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de achizitie publica care a avut ca obiect “Proiectare si executie finalizare Autostrada Bucuresti – Brasov, Sectiunea Bucuresti – Ploiesti, Sector 1, km 0+000 + km 3+325; Nod Centura Bucuresti, km 6+500 si Nod Moara Vlasiei, km 19+500.

In acest fel, contractul a fost atribuit Asocierii Aktor S.A. - Euro Construct Trading '98 S.R.L., avand o valoare de 129.180.727,51 lei fara TVA (cca. 30 milioane euro).

Durata contractului este de 70 luni din care 4 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de executie si 48 luni perioada de garantie a lucrarilor.

In prezent, procedura de achizitie publica se afla in perioada de depunere a unor posibile contestatii impotriva rezultatului procedurii.

Jakub Krenk este noul branch...
Citeste si: Jakub Krenk, noul branch director al Skanska Construction Romania

Autostrada Bucuresti - Ploiesti, cu o lungime de 62 de kilometri, a costat circa 450 de milioane de euro, iar proiectul a fost finalizat aproape in intregime in urma cu trei ani de zile.

Proiectul autostrazii Bucuresti - Ploiesti este unul dintre cele mai paguboase incheiate de catre Compania de Drumuri pe plan local, constructorul italian Pizzaroti dand in judecata CNADNR si obtinand despagubiri de circa 9 milioane de euro in prima instanta.

Chiar si asa, de departe cel mai pagubos contract semnat pana acum de catre stat este cel cu americanii de la Bechtel, unde pentru 52 de km de autostrada, statul roman a fost obligat sa plateasca aproape 40 de milioane de euro.

Fara investitii publice,...
Citeste si: Constructiile in Romania, in picaj din cauza populismului extrem