Seat a prezentat informatii despre viitorul SUV Ateca care va avea o gama de motorizari cu puteri intre 115 CP si 190 CP, tractiune fata sau integrala, in combinatie cu o cutie de viteze manuala sau automata DSG.

Seat Ateca

Numele Seat Ateca vine de la un sat din vestul orasului Zaragoza, in inima Peninsulei Iberice, spaniolii respectand traditia prin care denumesc modelele dupa numele unor localitati din Spania.

Motorizarile diesel vor fi 1,6 litri TDI 115 si 2 litri TDI 150 CP, 190 CP, cu emisii intre 112 si 131 grame/km. Propulsoarele pe benzina vor fi 1.0 TSI 115 CP si 1.4 TSI 150 CP, care dispune de sistemul de dezactivare a cilindrilor atunci cand se ruleaza in sarcina partiala. Emisiile pentru motorizarile pe benzina variaza intre 123 si 141 grame.

Seat Ateca este considerat un pilon pentru marca spaniola. "Segmentul SUV ne oferta oportunitati imense, mai ales tinand cont de faptul ca vanzarile in Europa de Vest vor creste cu 25%", a declarat Luca de Meo, presedintele Comitetului Executiv al marcii Seat.

Pe lista de optiuni vor fi faruri cu tehnologie full-LED, sisteme de asistenta pentru evitarea ambuteiajelor in trafic, o noua functie Emergency Assist, un sistem infotainment cu ecran tactil de 8 inch si conectivitate Full Link. Vor fi trei niveluri de echipare, cea de varf se va numi Xcellence.

Seat Ateca

Seat Ateca are o lungime de 4,36 metri si un portbagaj de 510 litri in configuratia standard sau 485 de litri la versiunile cu tractiune integrala. Pentru diferite trasee, Ateca are un buton, Seat Drive Profile, care va adapta masina la conditiile de drum si preferintele personale.

Printre sistemele de asistenta care vor echipa Seat Ateca este Traffic Jam Assist, foarte util in traficul aglomerat. Sistemul actioneaza automat asupra directiei, acceleratiei si sistemului de franare conform parametrilor setati. La viteze mai mari de 60 km/h sistemul ofera suport pentru rularea cu viteza constanta si mentinerea benzii de deplasare.

O alta dotare de siguranta este Emergency Assist: daca soferul ramane inactiv o anumita perioada de timp, masina emite initial un semnal vizual si apoi o atentionare acustica, urmate in final de o activare scurta a franelor. Daca tot nu apare o reactie din partea soferului, Ateca incetineste pana cand se opreste, pastrand banda in tot acest timp. Alte dotari tehnice sunt Active Cruise Control cu Front Assist, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Detection, Rear Traffic Alert sau Top View. Noul SUV Seat va permite incarcarea wireless a smartphone-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri