Agentia pentru Protectia Mediului(EPA) va administra unul dintre fonduri si va fi folosit pentru promovarea transporturilor nepoluante in Statele Unite, iar statul California se va ocupa de administrarea celui de-al doile fond , pentru promovarea vehiculelor cu emisii poluante zero, au declarat sursele, care au precizat ca negocierile continua, conform News.ro

In conditiile in care producatorul auto german incearca sa iasa din scandalul in care sunt implicate 11 milioane de vehicule ale VW la nivel global, un acord car contribui la inchiderea unui proces civil intentat de Departamentul de Justitie si ar elimina un obstacol major.

Volkswagen, care risca amenzi de ordinul miliardelor de dolari, are termen limita de 24 martie in California, pentru a prezenta o solutie pentru aproape 600.000 de automobile in SUA, ale caror motoare diesel polueaza peste limita admisa.

Citeste si:

Grupul german a recunoscut in septembrie anul trecut, in urma unei investigatii a autoritatilor americane de mediu, ca a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule in intreaga lume, care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor de poluare.

Reprezentantii VW, EPA, Departamentului de Justitie si ai Comisiei pentru Resursele Aerului din California au refuzat sa comenteze.
Amenzile pentru acuzatiile aduse VW de autoritatile americane ar putea totaliza pana la 46 de miliarde de dolari, considera Kevibn Tynan, analist la Bloomberg Intelligence.