Tesla Model S va putea fi incarcata wireless in cateva saptamani

Tesla Model S va putea fi incarcat printr-un sistem fara fir, wireless, dezvoltat de compania Evatran. Deocamdata, acesta poate incarca doar masinile cu tractiune spate.

Denumit Plugless Power, sistemul de incarcare pentru masinile electrice va ajunge pe piata peste cateva saptamani si va costa 2.400 de dolari. Incarcatorul fara fir este proiectat sa reziste la temperaturi extreme, intre -18 grade si 50 de grade.

Sistemul de incarcare prin inductie este amplasat in parcare, iar soferul va parca masina peste el, fara sa il atinga, bineinteles. Modulul este montat in apropiere, iar adaptorul este montat sub masina. Sistemul furnizeaza 7,2 kilowati intr-o ora, deci va oferi curent pentru 32 de kilometri, scrie autoblog.com.

Tesla Roadster, Model X si Model 3 nu sunt compatibile inca cu incarcatorul Plugless. Tesla a mai prezentat un prototip de incarcare a masinilor electrice, un brat robotizat (sarpe din metal), dar nu a ajuns pe piata.

Evatran ofera, de asemenea, sisteme de alimentare Plugless pentru Chevrolet Volt plug-in si Nissan Leaf EV. Preturile pentru aceste sisteme variaza intre 1.300 si 1.500 de dolari, in timp ce un sistem de Cadillac ELR costa aproape 2.000 de dolari.

Citeste si:
Incarcatoare wireless care te vor face sa uiti de cablurile USB-C
Incarcatoare wireless care te...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri