Primul lot de mașini electrice Tesla Model 3 fabricate în China, la Gigafactory Shanghai, este pregătit să înceapă călătoria spre Europa săptămână viitoare, scrie teslarati.com.

Vehiculele electrice din China vor ajunge în portul Zeebrugge din Belgia, unde vor fi distribuite în țări precum Germania și Franța.

Cititi si Avantajele și dezavantajele unei Tesla Model 3 aflate de la un proprietar român

Jurnaliștii din China spun că vor fi livrate mii de mașini electrice Model 3 Standard Range Plus de la Gigafactory Shanghai. Livrările vor începe săptămâna viitoare marți, 27 octombrie.

„Portul de destinație este Zeebrugee, Belgia. Țările de livrare includ Germania, Franța, Belgia etc. ”, a scris pe Twitter un fan Tesla.

Vicepreședintele global al Tesla China, Grace Tao, a confirmat știrea. Se pare că numai vehiculele Model 3 Standard Range Plus vor fi exportate în Europa de la uzina de producție Tesla din China. Mașinile sunt echipate cu celule LFP fără cobalt.

Călătoria mașinilor Tesla pe mare, către Europa, va dura aproximativ 30 de zile.

Este posibil ca ulterior, Tesla să exporte mașinile cu trenul către alte locații europene, timpul de călătorie fiind mult mai scurt, de aproximativ 15 zile.

Cititi si Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Exporturile Tesla China către Europa se vor diminua probabil odată ce Gigafactory Berlin va începe să producă Model Y. Giga Berlin pare să fie în grafic pentru a începe operațiunile de producție a Model Y până în 2021.

Foto: EVmarket.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri