Primele Tesla Model 3 fabricate în China pentru Europa vor fi exportate săptămâna viitoare

Primul lot de mașini electrice Tesla Model 3 fabricate în China, la Gigafactory Shanghai, este pregătit să înceapă călătoria spre Europa săptămână viitoare, scrie teslarati.com.

Vehiculele electrice din China vor ajunge în portul Zeebrugge din Belgia, unde vor fi distribuite în țări precum Germania și Franța.

Cititi si Avantajele și dezavantajele unei Tesla Model 3 aflate de la un proprietar român

Jurnaliștii din China spun că vor fi livrate mii de mașini electrice Model 3 Standard Range Plus de la Gigafactory Shanghai. Livrările vor începe săptămâna viitoare marți, 27 octombrie.

„Portul de destinație este Zeebrugee, Belgia. Țările de livrare includ Germania, Franța, Belgia etc. ”, a scris pe Twitter un fan Tesla.

Citeste si:
O Tesla furată din Norvegia a fost găsită în Suceava
O Tesla furată din Norvegia a...

Vicepreședintele global al Tesla China, Grace Tao, a confirmat știrea. Se pare că numai vehiculele Model 3 Standard Range Plus vor fi exportate în Europa de la uzina de producție Tesla din China. Mașinile sunt echipate cu celule LFP fără cobalt.

Călătoria mașinilor Tesla pe mare, către Europa, va dura aproximativ 30 de zile.

Este posibil ca ulterior, Tesla să exporte mașinile cu trenul către alte locații europene, timpul de călătorie fiind mult mai scurt, de aproximativ 15 zile.

Cititi si Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Citeste si:
Tesla lansează versiunea facelift Model 3 2021
Tesla lansează versiunea...

Exporturile Tesla China către Europa se vor diminua probabil odată ce Gigafactory Berlin va începe să producă Model Y. Giga Berlin pare să fie în grafic pentru a începe operațiunile de producție a Model Y până în 2021.

Foto: EVmarket.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri