Cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, numita ”autostrada scufundata” din cauza problemelor grave de structura din trecut, se vor deschide circulatiei luni, la ora 14.00, au declarat pentru News.ro surse avizate.

Lotul 3 a fost inaugurat in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in prezenta premierului Victor Ponta la acel moment, candidat pentru functia de presedinte al statului. In septembrie 2015, lotul a fost inchis, iar o portiune de cateva sute de metri a fost demolata, din cauza ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil.

”Lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, Cunta-Saliste, va fi deschis circulatiei luni, la ora 14”, au declarat sursele mentionate, pentru News.ro.

Termenul initial de deschidere a circulatiei, anuntat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta Companie Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a fost finalul lunii septembrie.

CNAIR a anuntat, la finalul lunii trecute, amanarea termenului anuntat initial, pana in data de 10 octombrie, din cauza ploilor abundente cazute in ultima perioada. CNAIR a inceput lucrarile de refacere a portiunii afectate in aprilie 2016.

Citeste si:
Șofer depistat cu 238 km/h pe autostradă: ce amendă a primit
Șofer depistat cu 238 km/h pe...

Contractul dintre fosta CNADNR si grupul italian Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, in vederea construirii celor 22 de kilometri ai lotului 3, a fost semnat in 2011 si a fost reziliat in ianuarie 2016.

Directorul CNAIR, Catalin Homor, a declarat in august ca noua solutie tehnica, propusa de firma Road Consulting si avizata de CNADNR, va rezolva in timp util problema apei freatice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Programul Rabla Plus 2020 a demarat. Pot fi cumpărate și motociclete electrice
Setari Cookie-uri