UPDATE Lotul 3 al Autostrazii A 1 Lugoj-Deva s-a deschis luni circulatiei, cu restrictii de viteza si tonaj

Lotul 3 al Autostrazii A1 Lugoj-Deva s-a deschis circulatiei luni, dar cu restrictie pentru camioane si viteza limitata la 80 de kilometri pe ora.

Update 2:

Lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva a fost deschis, luni dupa-amiaza, insa circulatia se va desfasura cu restrictii de viteza si tonaj, a anuntat directorul Directiei Regionale Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, Horatiu Simion, potrivit Agerpres.

Update 1:

„Azi, CNAIR va da in trafic cei 21 de kilometri din lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, portiunea dintre Ilia si Holdea. (...) Am preluat un contract reziliat, iar din 4 noiembrie si pana astazi am facut 3 expertize, am contractat lucrarile la podul peste Mures, am receptionat breteaua Holdea, iar astazi dam in trafic acest tronson cu restrictii de 80 de km/h si 7,5 tone. Avem si contract de deszapezire”, a anuntat ministrul Transporturilor, citat de Digi24.ro.

Citeste si:
Noi carpeli pe "autostrada muzeu" Lugoj-Deva, realizate cu smoala
Autostrada Lugoj-Deva:...

Lotul 3 va avea insa restrictii de viteza de 80 km/h si de tonaj - 7,5 tone. Pentru acest lot ministrul a anuntat ca s-a semnat si contractul de deszapezire.

Stire initiala:

Portiunea dintre localitatile Ilia si Holdea din judetul Hunedoara s-ar deschide pentru a nu pierde o parte din finantarea europeana, transmite RRA. Surse citate de RRA spun ca a fost vorba si de riscul de a pierde o parte din finantarea europeana, pentru ca autostrada nu se deschide la parametrii contractati. Contractul a avut o valoare de 580 de milioane de lei, din care Comisia Europeana a decontat 500 de milioane. Pana la remedierea defectiunilor, Romania risca sa nu mai primeasca niciun leu sau chiar sa returneze unele sume ca prejudiciu.

Inca din luna august, cand s-au analizat lucrarile de pe lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva, pentru a stabili daca poate fi dat in trafic, consultantul nu recomanda inceperea receptiei, pentru ca nu erau indeplinite conditiile tehnice de catre asocierea Teloxim - Comsa - Aldesa Construcciones - Arcadis Eurometudes. Ulterior, contractul cu constructorul din Spania a fost reziliat.

Citeste si:
Autostrada Lugoj-Deva, la un pas să NU fie finalizată
Autostrada Lugoj-Deva, riscă...

In luna septembrie, autoritatile au intrat in alerta dupa ce pe tronsonul de autostrada a aparut o fisura. Ulterior, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Razvan Cuc, anunta ca exista probeme la garantie si ca s-a descoperit un numar record de neconformitati. Firma iberica sustinea ca s-a declansat un conflict cu autoritatile din Romania si ca se va adresa Comisiei Europene.

La inceputul lunii noiembrie, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, anunta ca lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva ar putea fi dat in trafic in 2019 cu restrictii de viteza si tonaj, dupa repozitionarea aparatelor de reazem la podul peste Mures.

Contractul pentru lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva, care are 21,1 kilometri, are o valoare de aproape 580 de milioane de lei. Potrivit contractului, lucrarile au inceput la finalul lui 2013 si trebuiau sa fie gata in 2016.

FOTO Cu ce oferte vrea...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri