Cererea pentru autoturisme ecologice (electrice si hibride) pe piata auto romaneasca a urcat anul trecut la peste 2% din totalul comenzilor, fiind de doua ori mai mare comparativ cu anul anterior.

Romanii au comandat anul trecut aproape 2.800 de masini care au si motor electric. Peste 500 de masini au fost plug-in (BEV, EREV, PHEV), in crestere cu 200% fata de 2016, iar 2.300 unitati au fost hibride, in crestere cu 126%. Dintre acestea, 188 de unitati au fost masini 100% electrice.

"Exista un potential important de crestere a acestei categorii de autoturisme care stimulata corespunzator, va realiza volume importante, contribuind, astfel, la reducerea poluarii generate de traficul auto", considera reprezentantii APIA.

Sase tari din Europa cumpara din ce in ce mai multe masini care au si un motor electric

Tarile in care populatia a fost mai interesata de vehicule electrice si hibride au fost Spania, Germania, Marea Britanie, Franta si Italia.

In Uniunea Europeana, au fost inregistrate anul trecut 430.000 de vehicule hibride, in crestere cu 54% fata de anul anterior si 216.000 de masini electrice si hibride plug-in, o cerere in urcare cu 39% fata de 2016, reprezentand 1,4% din total piata auto UE.

Modelele noi de masini plug-in au atras peste 115.000 de europeni, in crestere cu 29% fata de anul 2016. In ceea ce priveste masinile complet electrice, numarul acestora a fost de 97.000 de unitati (+53%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri