Pe sectiunile autostrazii West A1, noua reglementare va fi valabila timp de un an in ambele directii, pe o lungime totala de 120 de kilometri.

Ministrul austriac al transporturilor, Norbert Hofer, a justificat decizia prin faptul ca noile tehnologii au facut masinile mai sigure si mai curate. Acesta a mai spus: "construim autostrazi, nu drumuri lente".

Limita de viteza anterioara dateaza din 1974. O decizie finala va fi luata intr-un an pentru a stabili daca si unde limita de viteza de 140 km/h ar trebui permisa permanent.

Oponentii acestei operatiuni de testare critica riscul crescut de accidente si poluantii nocivi, cum ar fi dioxidul de azot si gazele cu efect de sera.

Autostrada Comarnic - Brasov,...
Citeste si: Autostrada Comarnic - Brasov, cu TAXA: cat vor plati soferii pentru...

In aceasta vara, Franta a redus limita de viteza pe drumurile principale cu o singura banda la 80 km/h de la 90 km/h pentru a reduce decesele rutiere.

West Autobahn (A1) a fost prima autostrada (Autobahn) construita in Austria, provenind din planurile elaborate pentru asa-numitul sistem Reichsautobahn. Finalizata in 1967, autostrada face legatura intre Viena - Linz - Salzburg, unde se alatura autostrazii germane Bundesautobahn 8. A1 este principala artera est-vest a Austriei si o parte din principalele rute europene E55 si E60.

In Germania sunt sectiuni de autostrazi fara limita de viteza. Dupa Germania, Austria ajunge a doua tara din Europa unde se poate conduce legal cu viteza pe autostrada.

Ponta, catre Sova: In aprilie...
Citeste si: Ponta, catre Sova: In aprilie trebuie sa se urce pe buldozer si sa...

Sursa foto: By Maciej Czekajewski / Shutterstock