Surse apropiate Tesla au declarat pentru CNBC ca se asteapta ca autoritatile sa amendeze si producatorul de masini, chiar daca numele companiei nu a fost mentionat in documentele emise de catre SEC. Comisia de supraveghere a pietei de capital americane il acuza pe Elon Musk de declaratii “false si inselatoare” si lipsa de comunicare cu autoritatile de reglementare in ceea ce priveste planurile companiei.

Printre alte sanctiuni propuse, SEC planuieste sa ii interzica antreprenorului ocuparea unei pozitii oficiale in cadrul unei companii listate pe bursa in cazul in care se va dovedi ca este vinovat.

“Presedintele si CEO-ul unei companii publice are responsabilitati importante pe care trebuie sa le respecte fata de actionari. Aceste responsabilitati ii impun atentie si corectitudine in ceea ce priveste declaratiile pe care le face cu privire la evolutia companiei, indiferent de canalele pe care sunt prezentate”, a declarat Stephanie Avakian, director SEC.

Reactia lui Elon Musk nu a intarziat sa apara, acesta a catalogat ca fiind nejustificata actiunea autoritatilor de reglementare, declarandu-se profund dezamagit de felul in care evolueaza situatia.

(P) Cine sunt cei 10...
Citeste si: (P) Cine sunt cei 10 finalisti JCI Ten Outstanding Young Persons

“Intotdeauna am actionat in interesul adevarului, transparentei si al actionarilor. Integritatea este cea mai importanta valoarea dupa care imi ghidez viata si faptele vor dovedi ca nu am compromis aceste principii in nici un fel”, precizeaza Elon Musk.

Sursa foto: carscoops.com/Shutterstock