Un sofer din Buzau a primit amenzi pentru neplata rovinietei din 2010 si pana in 2017, desi numarul de inmatriculare nu ii mai apartinea, fiind atribuit unui alt sofer, scrie Adevarul.

Soferul a platit primele sanctiuni sosite pe adresa sa, dar a realizat ca ceva nu este in regula abia cand a vazut ca strange in continuare sanctiuni, desi batrana sa Dacie 1300 nu mai parasise curtea de luni bune.

"Eu aveam o Dacie 1300 pe care stateau gainile de cateva luni insa tot primeam amenzi pe numarul meu de inmatriculare. Am crezut la inceput ca cineva a falsificat placutele de inmatriculare. Masina mea nu mai putea fi pornita pentru ca incepusem sa dau ici-colo piese mici din ea", a declarat Ion Dedu, pentru Adevarul.ro.

Avocatul lui Ion Dedu a inceput deja sa conteste amenzile primite de clientul sau, in valoare de peste 50.000 de lei, si va cere daune CNAIR, pe care o considera responsabila pentru erorile comise de operatorii ei intrucat nu au fost in stare sa faca diferenta intre intre o Dacie 1300 rosie si un Logan albastru.

"Am formulat plangerea penala pe ideea ca i-au fost falsificate placutele de inmatriculare si asa a fost descoperit domnul de la Maracineni. S-a organizat o perchezitie domiciliara prilej cu care i-au fost retinute placutele de inmatriculare pentru verificari. La expertiza s-a constatat ca baza literei L, din combinatia TRL, a fost ingrosata cu vopsea. Dupa alte verificari, s-a constatat ca pentru numarul de inmariculare TRL avea achitata rovinieta, ceea ce a generat concluzia ca nu a avut intentia de a falsifica, in mod corect din punctul nostru de vedere, fiind probabil o neglijenta", a declarat pentru sursa citata avocatul Andrei Petriceanu.

Citeste si:
Camere rovinieta: lista cu localitatile unde sunt amplasate
Camere rovinieta: lista cu...

Sursa foto: Gajus/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Amenzile pentru lipsa rovinietei se vor prescrie in 4 luni