"Situat in apropierea municipiului Turda, acest nod rutier a fost dat in folosinta in acest an, odata cu deschiderea circulatiei pe loturile 3 si 4, ale autostrazii Sebes - Turda", spune CNAIR pe pagina de Facebook.

Constructia are sase bretele, doua fac legatura cu autostrada A3, iar cele pentru A10 au cate o banda. Anul acesta, au fost inaugurati 29 de km de autostrada parte din A10, intre Turda si Aiud. Autostrada Sebes - Turda are 70 km.

Lucrarile la autostrada Sebes-Turda au fost demarate in anul 2014, initial cu finantare din Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013 (pentru faza I). Faza a doua a proiectului a primit sprijin prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Loturile 3 si 4 ale autostrazii insumeaza 28,75 kilometri si asigura legatura intre Aiud si Turda. Loturile 1 si 2 unesc Sebesul si Aiudul, avand o lungime de 41,25 kilometri.

Ultimii kilometri de autostrada inaugurati anul acesta sunt cei 9,6 kilometri de autostrada inaugurati in urma cu o luna. Sectorul de autostrada deschis circulatiei face parte din proiectul construirii autostrazii Transilvania, inceput in 2004, in baza unui contract semnat cu firma Bechtel International Inc.

Dupa Germania, si Austria...
Citeste si: Dupa Germania, si Austria mareste limita de viteza pe autostrazi