"Situat in apropierea municipiului Turda, acest nod rutier a fost dat in folosinta in acest an, odata cu deschiderea circulatiei pe loturile 3 si 4, ale autostrazii Sebes - Turda", spune CNAIR pe pagina de Facebook.

Constructia are sase bretele, doua fac legatura cu autostrada A3, iar cele pentru A10 au cate o banda. Anul acesta, au fost inaugurati 29 de km de autostrada parte din A10, intre Turda si Aiud. Autostrada Sebes - Turda are 70 km.

Lucrarile la autostrada Sebes-Turda au fost demarate in anul 2014, initial cu finantare din Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013 (pentru faza I). Faza a doua a proiectului a primit sprijin prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Loturile 3 si 4 ale autostrazii insumeaza 28,75 kilometri si asigura legatura intre Aiud si Turda. Loturile 1 si 2 unesc Sebesul si Aiudul, avand o lungime de 41,25 kilometri.

Ultimii kilometri de autostrada inaugurati anul acesta sunt cei 9,6 kilometri de autostrada inaugurati in urma cu o luna. Sectorul de autostrada deschis circulatiei face parte din proiectul construirii autostrazii Transilvania, inceput in 2004, in baza unui contract semnat cu firma Bechtel International Inc.

Dancila: Seful CNAIR pleaca...
Citeste si: Dancila vrea 100 de kilometri de autostrada finalizati anul acesta