Legea privind realizarea ”Autostrazii Unirii” Iasi – Targu Mures a fost adoptata miercuri de Parlament cu 261 de voturi ”pentru”, doua voturi ”impotriva” si 5 abtineri, potrivit g4media.ro. Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputatilor fiind for legislativ decizional pentru acest act normativ.

Conform proiectului, initiat de parlamentari ai Partidului Miscarea Populara (PMP) si semnat de reprezentanti ai tuturor formatiunilor politice, Autostrada Iasi – Targu Mures incepe la granita Romaniei cu Republica Moldova printr-un nou pod peste raul Prut si se termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Brasov - Bors, in apropierea orasului Targu Mures, informeaza Agerpres.

Autostrada Unirii se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe si din fonduri europene nerambursabile si/sau prin parteneriat public-privat. In fiecare lege bugetara anuala, pe durata implementarii proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finantare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor va coordona realizarea Autostrazii Unirii si va demara, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri