Asociatiile (Uniti pentru Autostrada A8) care sustin construirea Autostrazii A8 Ungheni-Iasi-Targu Mures anunta o noua actiune de protest - un mars motorizat, programat pentru sambata, pe traseul Iasi - Chisinau, conform Hotnews.ro.

"Guvernul Romaniei se preface ca nu mai exista o portiune a autostrazii - Iasi-Ungheni, esentiala pentru parcursul european la Republicii Moldova, fiind incapabil sa respecte Legea 291/2018, votata de Parlamentul Romaniei, Legea Autostrazii Unirii – Ungheni-Iasi-Targu Mures. Tronsonul Iasi- Ungheni al Autostrazii Unirii - A8 este esential si din punct de vedere economic, pentru ca A8 isi indeplineste functia total, fiind legatura intre Vest si Est", spun Asociatia ”Impreuna pentru A8” si Asociatia ”Moldova Vrea Autostrada” Chisinau, care organizeaza actiunea de protest.

Programul evenimentului:

Iasi:
- ora 11.00 - plecare din Piata Unirii spre vama Sculeni
- ora 12.00 - intanirea cu coloana din Republica Moldova si plecarea spre Ungheni (Romania)

Chisinau:
- ora 9.30 - plecare din fata Catedralei Metropolitane
- ora 12.00 - intanirea cu coloana din Iasi si plecarea spre Ungheni (Romania).
- ora 13.00 - Ungheni, Romania: manifestantii vor ajunge la podul de cale ferata.

Potrivit organizatorilor, participanti din ambele tari vor cere Guvernului roman si Guvernului moldovean "Unire economica prin infrastructura moderna, care sa elimine bariere importante intre cele doua tari". De asemenea, cele doua asociatii cer construirea podului de la Ungheni, astfel incat A8 sa poata trece spre Republica Moldova.

Saptamana trecuta, cele patru asociatii care pledeaza pentru construirea Autostrazii A8 Ungheni-Iasi-Targu Mures au trimis o scrisoare premierului Viorica Dancila si ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, prin care le cer informatii si documente lamuritoare cu privire la punerea in aplicare a Legii 291/2018 - Legea Autostrazii Unirii - votata in Parlament la sfarsitul anului trecut. Acesta este primul pas pe care asociatiile il fac in intentia de a da in judecata Guvernul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri