Volkswagen transforma inca doua fabrici din Germania in uzine pentru masini electrice, este vorba de unitatile de productie din Emden si Hanovra, scrie Automotive News Europe.

La fabrica din Emden, VW construieste in prezent modelul de dimensiuni medii VW Passat. Compania a fost nevoita sa revizuiasca viitorul acestei fabrici din cauza ca segmentul sedan a suferit in urma scaderii cererii, clientii orientandu-se catre SUV-uri.

In Hanovra, Volkswagen construieste camionete, inclusiv o versiune electrica a lui Crafter, impreuna cu pickup-ul Amarok si SUV-ul Tiguan.

Volkswagen are trei unitati de productie pentru masini electrice: Dresda, Wolfsburg, si Bratislava. Insa, in doi ani numarul acestora va ajunge la 12, iar din 2022 vor fi in total 16 uzine Volkswagen care vor produce masini electrice.

Marca planuieste sa vanda pana in anul 2020 in jur de 150.000 de masini electrice, inclusiv 100.000 de modele ID fabricate in Germania. Grupul Volkswagen intentioneaza sa construiasca 10 milioane de automobile electrice pe noua sa platforma modulara MEB. Productia in masa la nivel global va incepe la finalul anului 2022.

La fabrica din Dresda lucreaza 380 de angajati pentru a produce cateva mii de exemplare Volkswagen e-Golf (autonomie 300 km NEDC). Anul trecut, 5.300 de masini electrice au fost produse intr-un singur schimb.

Odata cu prezentarea noii platforme scalabile pentru masini electrice, Volkswagen promite ca va face masinile electrice accesibile pentru toti si cu o autonomie mai mare. Structura modulara a bateriei permite ca masinile sa aiba o autonomie intre 330 km si 550 de kilometri. Aceasta platforma scalabila poate fi utilizata intr-o gama intreaga de vehicule, de la masini compacte la furgonete.

Un vehicul ID cu o baterie mica se poate incarca 80% de la o statie de 100 kW in 32-37 minute, iar de acasa cu 11 kW in 4 ore si 45 de minute (la o temperatura de 20 de grade Celsius). O masina electrica cu o baterie mare se va incarca 80% de la o statie de 125 kW in aproximativ 33-48 de minute, iar de acasa cu 11 kW in aproximativ 8 ore.

Pentru noiembrie 2019, VW are in plan sa inceapa productia in serie a bateriei pentru modelul I.D. hatchback in Zwickau, Germania. In planurile VW, este si o noua fabrica pentru marca Skoda, in afara Republicii Cehe.

Sursa foto: By Teddy Leung / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri