Elon Musk va fi inlocuit de catre Robyn Denholm, in prezent director financiar la Telstra, companie de telecomunicatii din Australia, in pozitia de presedinte al boardului Tesla.

Robyn Denholm este deja membra a boardului Tesla, iar compania fondata de catre Elon Musk a precizat ca aceasta va parasi Telstra dupa o perioada de preaviz de sase luni.

Aceasta mutare a survenit in urma unui proces intentat de catre SEC impotriva lui Elon Musk in care il acuza de declaratii inselatoare in ceea ce priveste delistarea companiei Tesla. Antreprenorul a declarat ca este extrem de dezamagit si afectat de actiunea autoritatii de reglementare din Statele Unite ale Americii si a catalogat-o ca fiind nejustificata, conform businessinsider.com.

Dincolo de evenimentul nefericit privind delistarea companiei Tesla, Elon Musk are mai multe episoade controversate prin care a trecut in ultimele luni, respectiv repetate glume pe seama situatiei financiare a companiei sau acuzatiile aduse unui scafandru britanic, pe care l-a acuzat de pedofilie fara a aduce vreo dovada in acest sens.

Consiliul de administratie al companiei ar fi trebuit sa il tina in frau pe Elon Musk pentru a se asigura ca actiunile acestuia sunt in interesul actionarilor companiei, insa o parte dintre acestia, care fac parte din conducerea altor companii detinute de Elon Musk, au fost de multe ori criticati la randul lor pentru faptul ca nu au pus accent pe responsabilizarea antreprenorului.

Care erau principalele nume vehiculate in spatiul public inainte de aceasta decizie

Conform Financial Times, James Murdoch, care face parte de mai bine de un an din consiliul de administratie al Tesla, ar fi fost candidatul favorit pentru preluarea functiei detinute de Elon Musk. De asemenea, printre numele vehiculate in spatiul public se mai aflau si urmatoarele persoane:

  • Alan Mulally - acesta a fost presedintele si CEO-ul producatorului de automobile Ford intre 2006 si 2014. Inainte de asta, a ocupat functii precum cea de vice-presedinte executiv la Boeing si CEO al Boeing Comercial Airplanes.
  • Al Gore - acesta a fost vicepresedinte al Statelor Unite ale Americii intre 1993 si 2001.
  • McNerney - a fost presedinte si CEO al Boeing intre 2005 si 2015. Inainte de asta a fost presedinte si CEO la 3M si General Electric Aircraft Engines.
  • Indra Nooyi - a fost CEO al companiei PepsiCo incepand cu 2006 si presedinte al companiei incepand cu 2007. Aceasta a precizat ca va renunta la ambele functii pana la jumatatea anului 2019.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri