Marca va sustine dezvoltarea infrastructurii electrice si va facilita instalarea de statii tip fast-charging (incarcare rapida) in intreaga retea de distribuitori locali pe parcursul anului viitor.

„Cererea de masini electrice din Romania este din ce in ce mai mare. Ne dorim sa fim cel mai important furnizor de mobilitate electrica din Romania, atat prin gama de modele electrice oferite, cat si prin infrastructura pe care dorim sa o facilitam pentru clientii nostri prin intermediul retelei de distribuitori”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Modelele 100% electrice comercializate de marca sunt e-Golf si e-Up, iar cele hibrid plug-in sunt Golf GTE si Passat GTE.

Volkswagen se va dezvolta tot mai mult pe acest segment. In prima jumatate a anului viitor, marca va lansa in Romania prevanzarile pentru unul dintre modelele din familia ID., iar pana in anul 2025 grupul va avea in productie pentru fiecare model din portofoliu cate un echivalent pe segmentul electric.

Turcia a fost o optiune mai...
Citeste si: Turcia, preferata in locul Romaniei pentru o noua fabrica Volkswagen

Modelele din gama ID. realizate pe platforma MEB vor fi vazute la Bucuresti in 2020.

Marca Volkswagen avanseaza in ofensiva sa electrica globala prin crearea capacitatii de productie necesare pentru a construi anual peste un milion de masini electrice, pana in anul 2025.

Cea mai mare si mai performanta fabrica de masini electrice a grupului este in dezvoltare la Zwickau. In viitor, de pe liniile de productie de aici vor iesi peste 330.000 de masini electrice pe an, mai mult decat din orice alta fabrica a Grupului Volkswagen.

Volkswagen este primul producator auto mondial de volume mari care transforma complet o fabrica de masini cu motoare pe combustie interna intr-o unitate de productie de autoturisme electrice. In acest moment, la fabrica din Zwickau sunt produse modelele Golf si Golf Estate. In mai putin de un an, aici va demara productia ID., primul model electric Volkswagen realizat pe platforma MEB. Incepand cu anul 2021, la Zwickau vor fi produse sase modele diferite pentru trei marci ale grupului.

Joburile in vanzari,...
Citeste si: Domeniile in care romanii si-au cautat un loc de munca in 2018