Volkswagen primeste comenzi pentru modelul T-Cross, care costa de la 16.370 euro cu TVA. Primele 100 de unitati T-Cross First Edition care au fost disponibile exclusiv online au fost rezervate integral in doar doua luni de clientii din Romania, pretul fiind de 19.800 euro cu TVA.

„Modelele din categoria SUV lansate de Volkswagen pana acum pe piata din Romania au fost foarte bine primite de clienti. Segmentul SUV va ajunge sa detina o pondere de 40% in vanzarile totale ale marcii pana la sfarsitul anului”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Noul T-Cross dispune poate fi comandat in doua variante de motor pe benzina, in acord cu standardele de emisii Euro 6d-TEMP. Cele doua motoare 1.0 TSI in trei cilindri cu filtru de particule genereaza 70 kW/95 CP, respectiv 85 kW/115 CP. Versiunile de 115 CP vin si cu cutii de viteze cu dublu ambreiaj DSG.

T-Cross este construit pe platforma modulara transversala (MQB - germ. Modulare Querbaukasten), care permite pozitionarea puntii frontale mult mai in fata. La o lungime totala de 4,11 metri, ampatamentul obtinut de 2,56 metri este unul relativ mare, creand astfel conditiile necesare pentru un interior generos, cu suficient spatiu pentru cinci persoane.

Noul crossover Volkswagen propune mai multe noutati la capitolul digitalizare. T-Cross permite incarcarea wirelles a telefoanelor mobile si are patru porturi USB (doua in fata si doua in spate) care permit redarea melodiilor preferate fie de pe telefon, fie cu ajutorul serviciilor de streaming. Pentru iubitorii muzicii, varianta optionala pentru sistemul de sunet, „Beats”, include un amplificator auto de 300 de wati cu opt canale si un subwoofer pozitionat in portbagaj. Oferta este completata de sistemul Keyless Acces, disponibil optional, sau afisajul Digital Cockpit cu ecran touchscreen de opt inci si cea mai recenta generatie „Active Info Display”

Noul T-Cross este dotat inca din echiparea standard cu numeroase sisteme de asistenta pentru sofer, care pana in prezent erau rezervate exclusiv claselor auto superioare. Printre acestea se numara Front Assist, sistemul de monitorizare a pietonilor si cel de franare de urgenta in zone urbane, Lane Assist, Hill Start Assist si Blind Spot Monitor cu sistem integrat Rear Traffic Alert. Optional pot fi adaugate sistemele Driver Alert, Adaptive Cruise Control si sistemele de asistenta pentru parcare.

Romanii care doresc sa comande noul T-Cross pot alege intre doua variante diferite de echipare: Life si Style. Printre dotarile suplimentare din versiunea de echipare Style se numara farurile LED MID si cele de ceata, detectorul de oboseala sau sistemele de asistenta Adaptive Cruise Control ACC si Front Assist, plus elemente de design de tipul iluminarii ambientale, barelor de plafon cromate, jantelor din aliaj usor "Chesterfield" 6,5J x17 sau a existenta unui volan multifunctional din piele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri