Posesorii de trotinete electrice nu ar trebui sa circule pe drumurile publice, pe carosabil, spune un reprezentant al Directiei de Politie Rutiera, scrie start-up.ro.

Conform legii, proprietarii de trotinete electrice nu au voie sa circule pe strada, se arata intr-un raspuns din partea Directiei de Politie Rutiera, la o solicitare G4Media.ro. In acelasi timp, politistii spun ca analizeaza „oportunitatea” modificarii Codului Rutier pentru reglementarea acestui tip de transport alternativ.

Intrucat trotinetele electrice nu au un loc pe scaun, nu pot fi considerate mijloace de transport pentru a fi inmatriculate.

De la 1 iunie, in Germania, trotinetele electrice nu vor mai avea voie pe trotuare, vor circula doar pe carosabil si pe benzile pentru biciclete. Acestea vor fi limitate la o viteza de 20 km/h si vor putea fi folosite de persoane care au cel putin 14 ani.

Trotinetele electrice au fost interzise pe trotuare in Franta. Amenda depaseste 100 de euro

Franta a interzis scuterele electrice pe trotuare ca urmare a cresterii numarului de accidente si a plangerilor in crestere fata de numarul mare de trotinete care stationau peste tot pe trotuare.

Deficitul extern al Romaniei...
Citeste si: Deficitul extern al Romaniei la 4 luni, cu 40% mai mare decat in 2018

In prezent, in foarte multe tari europene nu exista o legislatie privind circulatia cu trotinete electrice. Guvernul britanic a decis sa imbunatateasca considerabil legislatia intrucat unele acte normative dateaza din anul 1835.

Sursa foto: FXQuadro / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Georges Durdilly este noul sef al Airbus in Romania