Trotinetele electrice au fost interzise pe trotuare in Franta. Amenda depaseste 100 de euro

Trotinetele electrice au fost interzise pe trotuare in Franta, amenda pentru cei care le vor folosi in felul acesta se ridica la 135 de euro, scrie independent.co.uk.

Aproximativ 15.000 de trotinete electrice sunt la inchiriat in Paris, iar pana la finalul anului numarul acestora va creste la 40.000 de scutere electrice.

Franta a interzis scuterele electrice pe trotuare ca urmare a cresterii numarului de accidente si a plangerilor in crestere fata de numarul mare de trotinete care stationau peste tot pe trotuare.

Ministrul francez al transporturilor, Elisabeth Borne, a spus ca oricine va calatori pe un scuter electric pe trotuar va fi amendat cu 135 de euro. Cetatenii vor trebui sa foloseasca trotinetele electrice pe pistele de biciclete sau pe strada.

In ultimul an, companii precum Lime, Bird, Uber, au lansat servicii de inchiriere de trotinete electrice in mai multe orase din intreaga Europa. Cei care le folosesc au o aplicatie pentru a gasi cel mai apropiat scuter si pentru a-l parasi intr-un spatiu de parcare desemnat.

Citeste si:
Un bucureștean a furat 20 de trotinete electrice
Un bucureștean a furat 20 de...

Cetatenii nemultumiti de prezenta trotinetelor electrice spun ca adesea sunt imprastiate pe trotuar si in spatii publice, mai degraba decat in locurile dedicate.

Primaria din Berlin a elaborat, de asemenea, noi reguli dure pentru scuterele electrice, in timp ce Barcelona a interzis complet serviciile de inchiriere a scuterelor.

In Marea Britanie, scuterele electrice sunt in prezent permise numai pe terenuri private, cu permisiunea proprietarului. Utilizarea lor pe sosea este infractiune intrucat nu au asigurare, amenda fiind de 300 de lire.

Citeste si:
„Chateau” din sudul Franței, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de...
Un „chateau” construit în...
Sursa foto: By FXQuadro / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri