Proiectul de Ordonanta de Urgenta privind reglementarea activitatii platformelor de ridesharing, care va intra pe agenda de joi a Guvernului si asteapta avizul Consiliului Economic si Social (CES), este un cadru bun de reglementare, a declarat Catalin Codreanu, presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economia Digitala, din care fac parte Uber, Bolt si Clever.

„Orice lege este perfectibila, dar, data fiind situatia critica pentru cele trei aplicatii, varianta care a intrat in Consiliul Economic si Social este buna de adoptat ca un cadru de reglementare”, a declarat, pentru wall-street.ro, Catalin Codreanu.

In urma cu o saptamana, pe 13 iunie, Asociatia Coalitia pentru Economie Digitala solicita Guvernului urgentarea procedurii de adoptare a ordonantei de urgenta promisa cu mai bine de doua luni in urma.

„Ne dorim urgentarea procedurii de aprobare (n.r. a OUG), pentru ca deja lucrurile treneaza de foarte multe vreme. A trecut mai mult de o luna de zile de cand a intrat in vigoare legea taximetriei, iar efectele pentru cele trei aplicatii sunt foarte serioase, sunt foarte putini soferi care ies pe traseu”, a adaugat Codreanu.

Proiectul de Ordonanta de Urgenta privind reglementarea activitatii platformelor de ridesharing va fi in prima lectura in sedinta de Guvern de joi, 20 iunie, iar dupa primirea avizului din partea Consiliului Economic si Social (CES) va intra pentru adoptare in sedinta de saptamana viitoare, a anuntat, miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, la sediul ministerului.

Citeste si:
Piata platformelor de mobilitate, in crestere daca va fi reglementata
Studiu: Piata locala a...

Asociatia Coalitia pentru Economie Digitala este o organizatie independenta care reprezinta principalele companii de ridesharing si e-hailing din Romania, Uber, Clever si Bolt.

Consiliul Economic si Social (CES) este un organ consultativ al Parlamentului si al Guvernului in domeniile de specialitate stabilite prin legea sa organica de infiintare, organizare si functionare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Uber introduce o noua functionalitate pentru siguranta