Asociatia Pro Infrastructura trage INCA un semnal de alarma privind incapacitatea statului roman de a realiza proiecte de infrastructura coerente, de calitate si la timp. Astfel, Varianta de Ocolire Sacuieni, a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, este un dezastru, dupa mai bine de 8 ani de la semnare.

“Soseaua cu o singura banda pe sens, lunga de doar 7,62 km, ocoleste localitatea Sacueni din judetul Bihor pe DN19 Oradea-Sighetu Marmatiei. Primul contract a fost semnat in 2011 si avea termen de finalizare 2013. Dar in 15.03.2013 abia s-a emis ordinul de incepere... iar contractul a fost reziliat in 19.06.2015 la stadiul fizic de 53%.

Intr-un final, la 4 (PATRU) ani de-atunci, mai precis pe 06.06.2019, oficialii CNAIR catadicsesc sa scoata la licitatie restul de lucrari. Primul termen de depunere a ofertelor este 08.07.2019.

Asa cum vedeti din imaginile aeriene, volumul si dificultatea lucrarilor nefinalizate sunt extrem de reduse, un constructor serios fiind capabil sa duca la bun sfârsit santierul in 6-8 luni de munca sustinuta.

Cerem responsabililor CNAIR sa acorde acestui proiect un minim de competenta si atentie prin derularea rapida a licitatiei si desemnarea unui câstigator in cel mai scurt timp posibil”, spun cei de la Asociatia Pro Infrastructura.

Citeste si:
Razvan Cuc: Cu pile, amante, nepoate nu poti sa generezi plusvaloare
Descoperire "revolutionara" a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cuc promite: Metroul Dr. Taberei va fi gata in decembrie!