Trotinetele electrice polueaza mai mult decat autobuzele, spun specialistii

Trotinetele electrice aduc mediului peste 200 de grame de CO2 de-a lungul ciclului lor de viata, reiese dintr-un studiu realizat in cadrul State University din Carolina de Nord, scrie technology.org.

Aproximativ jumatate din emisiile de CO2 ale unei trotinete electrice sunt rezultatul modului in care sunt fabricate aceste dispozitive. Cealalta jumatate este, insa, corelata cu modul in care sunt colectate in fiecare zi trotinetele electrice ale firmelor de ridesharing pentru a fi incarcate si repuse in circulatie spre folosinta.

Impactul asupra mediului al incarcarilor nu a fost luat in calcul.

Cu toate ca trotinetele electrice produc mai putin CO2 decat masinile, acestea nu sunt la fel de ecologice precum un autobuz aglomerat.

Mersul pe jos si ciclismul raman cele mai ecologice moduri de transport.

Citeste si:
Splash crește flota de trotinete electrice cu 500 de vehicule
Splash crește flota de...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Cercetatorii spun ca pentru a reduce semnificativ emisiile de CO2 in industria de trotinete electrice, companiile de ridesharing ar trebui sa incarce scuterele electrice doar atunci cand bateriile lor sunt pe terminate, nu in fiecare seara cum se intampla in prezent. In acest fel, ar putea fi reduse emisiile de CO2 cu aproximativ 30 de grame de scuter.

In concluzie, trotinetele electrice vor deveni cu adevarat ecologice atunci cand infrastructura de productie si modul prin care ele sunt colectate de pe strazi pentru a fi incarcate nu se va mai face folosind masini pe combustibil.

Ce probleme ne aduc masinile electrice. Diferentele sunt mici fata de modelele diesel

Specialistii spun ca masinile electrice spre deosebire de cele cu motoare termice raspandesc particule de praf mai mari si mai nocive, produse de pneuri si frane.

Citeste si:
Fiat Chrysler recheamă 1 MILION de mașini care poluează peste limite
Fiat Chrysler recheamă 1...
Sursa foto: By Karolis Kavolelis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri