Producatorul american de masini electrice Tesla ia in calcul, pentru o viitoare fabrica in Europa, zona Renania de Nord-Westfalia din Germania, scrie Automotive News Europe.

Pe langa Westfalia, americanii au efectuat inspectii si in statul german din Saxonia Inferioara, a declarat ministrul Economiei, Bernd Althusmann.

In iunie, CEO-ul Elon Musk a numit Germania ca fiind „prima alegere pentru o gigafabrica in Europa”, raspunzand la un tweet unde a fost intrebat daca Tesla isi va face o fabrica in tara.

"Poate ca la granita germano-franceza are sens, in apropierea tarilor din Benelux", a spus Musk.

Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al Germaniei, are avantajul de a fi la granita cu Olanda si Belgia, in timp ce Saxonia Inferioara este la frontiera cu Olanda.

Citeste si:
Razboiul comercial - castigatori versus pierzatori
Razboiul comercial -...

Se preconizeaza ca Europa va fi a doua mare piata pentru masinile electrice in urmatorul deceniu, dupa China.

Tesla se lupta cu timpul pe masura ce producatori de masini consacrati incep sa lanseze modele electrice. Clientii pot alege deja un numar tot mai mare de modele cu baterii, fabricate de Mercedes-Benz, Jaguar si Audi.

Tesla incepe livrarile in Romania

Compania Tesla a anuntat pe Twitter ca modelele sale pot fi comandate in Romania, Polonia, Ungaria si Slovenia. Preturile modelelor Tesla pornesc de la 40.000 euro pentru Model3, de la 70.000 euro pentru Model S si de la aproape 80.000 euro pentru Model X.

Citeste si:
Tesla mareste salariile la fabrica sa din Germania
Tesla mareste salariile la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
BMW vrea baterii mai ieftine si impartirea anumitor costuri