Clever a obtinut aviz tehnic definitiv ca operator al platformei digitale de transport alternativ de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, fiind al treilea serviciu de transport alternativ.

„Primirea avizului tehnic definitiv este un pas important (..). Astfel, ne putem concentra in perioada urmatoare pe sprijinirea companiilor si soferilor de transport alternativ care trebuie sa parcurga, la randul lor, procesul de autorizare. Inrolarea soferilor de transport alternativ este deja in curs de desfasurare, totul ca, de la 1 noiembrie, pasagerii sa continue sa beneficieze de serviciile noastre de mobilitate urbana ca si pana acum”, a spus Anca Gherle, Public Affairs Manager in cadrul Clever.

Potrivit noii legislatii, toate aplicatiile de transport alternativ trebuie sa obtina avizul tehnic de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale pana la data de 1 noiembrie 2019, pentru a putea continua sa-si desfasoare activitatea in Romania. Totodata, soferii trebuie sa obtina o autorizatie pentru transportul alternativ de la agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane din judetul sau municipiul de care apartin si sa se asigure ca indeplinesc o serie de conditii prevazute de lege.

”Incepand de azi, asteptam toate companiile de transport si soferii parteneri care indeplinesc conditiile de functionare sa prezinte documentele si sa semneze contractele de afiliere pe platforma Clever”, a mai spus Anca Gherle. In acelasi timp, companiile si soferii care nu au parcurs inca procesul de autorizare pot beneficia in urmatoarea perioada de sprijin din partea Clever in vederea constituirii dosarului si obtinerii autorizatiei, precum si in vederea eliberarii ecusonului pentru Transport Alternativ pentru platforma Clever.

Clever are in prezent peste 30.000 de soferi inregistrati, atat pentru serviciile de taxi, cat si pentru cele de transport alternativ.

Retail jobs

Aplicatia Clever a fost fondata in 2010 si este prima aplicatie de e-hailling din Romania care permite atat plata cash a cursei, cat si plata direct din aplicatie, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de utilizatori si peste 30.000 de soferi inregistrati, Clever a revolutionat mobilitatea urbana din Romania. Compania are peste 60 de angajati si este prezenta in peste 20 de orase din Romania.

In luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achizitionat de grupul Intelligent Apps, infiintat in 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din acelasi grup fac parte aplicatiile Mytaxi (disponibila in 9 tari din Europa) si Beat (activa in Grecia, Peru, Chile si Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori in 14 tari si 100 de orase, fiind cea mai mare aplicatie de mobilitate urbana din Europa.

Sursa foto: By Maridav / Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri