Gilles Normand, seful programului electric Renault, confirma ca va lansa pe piata europeana modelul Renault K-ZE in 2021 si va fi un model Dacia electric. Pretul va fi de 15.000 euro, scrie largus.fr.

Francezii spuneau in septembrie ca Renault K-ZE va sosi in Europa peste 5 ani, la un pret de 10.000 euro. Dupa anunturile Volkswagen cu lansarile de modele electrice, se pare ca Renault se grabeste.

Decizia luata pentru a aduce K-ZE in gama Dacia este data de faptul ca in 2022 va ajunge pe piata Twingo electric. Pe de alta parte, modelul electric va scadea media de emisii a brandului Dacia, care este cam mare, departe de media impusa pentru 2020 de 95 g/km. Anul trecut, media emisiilor Dacia era de 128 grame.

In martie 2019, Marc Suss, directorul programului global, a spus ca electrificarea la Dacia nu este optionala, intruca Europa cere producatorilor ca 15% din productie sa fie masini plug-in in 2025 si 30% in 2030.

In Franta, Dacia electrica va fi cea mai ieftina masina eco cu un pret de 10.000-15.000 euro in functie de bonusul acordat de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri