Uber a dezvaluit ca utilizatorii si soferii serviciului sau, precum si terte persoane au raportat aproape 6.000 de agresiuni sexuale in Statele Unite in 2017-2018, transmite AFP, citand un raport de securitate facut public joi de compania americana, primul pe acest subiect.

Uber mentioneaza ca au fost raportate 235 de violuri, in celelalte cazuri de agresiuni fiind vorba despre atingeri, tentative de atingeri sau de penetrare de zone sexuale sau non-sexuale, in total 3.000 de "atingeri neconsensuale ale unei parti sexuale a corpului", scrie Agerpres.

"Aceste incidente au fost semnalate in 0,00002% din curse. Desi rare, fiecare din aceste raportari reprezinta o persoana care a dezvaluit o experienta foarte dureroasa. Chiar si o singura semnalare ar fi prea mult", a declarat gigantul mondial.

Publicarea raportului survine pe fondul presiunii in crestere la care sunt supuse compania Uber si principala sa rivala americana, Lyft, din cauza inmultirii plangerilor formulate de utilizatoare victime ale unor agresiuni.

Miercuri, 20 de femei au depus plangere la San Francisco impotriva Lyft pentru agresiuni sexuale sau violuri care s-ar fi produs in masinile unor soferi afiliati companiei californiene. Plangerile se adauga altor 14 depuse in septembrie.

Citeste si:
Cum functioneaza noua optiune de identificare faciala a UBER
Cum functioneaza noua optiune...

Numarul exact al proceselor intentate nu este cunoscut, dar actiunile in justitie au determinat cele doua companii sa ia diferite masuri pentru a creste securitatea pasagerilor.

Uber si Lyft au facut mai dificila uzurparea de identitate de catre soferi, au intarit controalele pentru a-i depista pe infractori si au adaugat un buton ce permite semnalarea unei probleme pe traseu. Masurile sunt considerate insa ineficiente de avocatii victimelor, care reclama inregistrarea sistematica a curselor pentru ca soferii sa se simta supravegheati, precum si o mai buna cooperare cu autoritatile in caz de incident, sau verificarea mai atenta a trecutului soferilor.

Raportul Uber mai releva ca 107 persoane si-au pierdut viata in 2017-2018 in accidente survenite pe trasee comandate prin aplicatia sa. Totodata, 19 oameni au fost ucisi in agresiuni legate de deplasari cu Uber - opt pasageri, sapte soferi si alte patru persoane.

Citeste si:
Taxi vs. Uber: Ce spune un antreprenor care le-a incercat pe ambele
Taxi sau Uber? Interviu cu un...
Sursa foto: structuresxx / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum iti ia Uber 200 de dolari in 8 minute - Video