Aston Martin DBX, primul SUV din istoria brandului, a fost prezentat la Bucuresti. Pretul pentru Romania este de 196.000 euro cu TVA, fiind unul dintre cele mai mici preturi pentru SUV-urile de lux.

SUV-ul Aston Martin are 550 CP si 700 NM cumplu dezvoltati de motorul V8 de 4 litri, dublu-turbo, pe care britaniii il au pe modelele DB11 si Vantage.

V8-ul bi-turbo are functia de dezactivare a cilindrilor pentru a imbunatati economia de combustibil si totusi poate propulsa DBX de la 0 la 100 km / h in 4,5 secunde si pana la o viteza maxima de 291 km/h.

Folosind aluminiu legat, o metoda de constructie pe care Aston Martin a perfectionat-o prin dezvoltarea masinilor sale sportive, structura caroseriei este atat foarte usoara cat si incredibil de rigida, ajutand la livrarea unei greutati totale de 2,245 kg. Chiar de la geneza sa, DBX a fost proiectat pentru a permite un volum maxim in habitaclu, oferind un plus de rafinament si spatiu de conducere de clasa atat pentru ocupantii locurilor din fata cat si a celor din spate. Intre timp, rigiditatea exceptionala inerenta proiectarii noii platforme a permis, de asemenea, ca DBX sa obtina dinamici exceptionale atat pe drum cat si in afara acestuia.

Cu 632 litri de spatiu pentru incarcare si scaune posterioare pliabile 40:20:40, DBX detine capacitatea de incarcare flexibila asteptata din partea unui SUV cu spatiu interior lider de clasa. Spatiul de incarcare ofera un spatiu practic si proiectat curat. Pragul ingust si deschiderea larga maximizeaza practicitatea pentru o varietate de bagaje, cum ar fi valizele, gentile de golf sau echipamentul de schi.

O gama contemporana de ornamente din lemn, compozit sau metal rafinat dau posibilitatea de a configura interiorul DBX pentru a se adapta oricarui gust. Aceasta include o gama de materiale inovatoare si, pentru prima data in industria auto, a unei tesaturi din 80% lana. De asemenea, un nou compozit de in ofera o alternativa la fibra de carbon si un design estetic distinctiv.

Pe langa elementele de siguranta pasiva ale DBX exista si o serie de caracteristici suplimentare de siguranta activa, toate fiind standard, precum: controlul adaptiv al croazierelor, asistenta pentru pastrarea benzii de rulare, asistenta pentru unghiul mort, franarea automata de urgenta, sistemul de detectare a pietonilor, recunoasterea semnelor de circulatie si multe altele.

Romania se afla in primele 5 tari care prezinta direct acest model clientilor doritori sa intre in posesia unui astfel de automobil in prima jumatate a anului 2020. Fiind o piata cu potential, Romania reprezinta o componenta importanta a strategiei de expansiune a brandului britanic pe segmentul automobilelor de lux.

Noul Aston Martin DBX este produs la noua fabrica St Athan din Wales, Marea Britanie si poate fi comandat incepand din aceasta luna, cu livrari programate pentru prima jumatate a anului 2020. Pretul DBX-ului incepe de la 165.000 Euro, fara Tva iar doritorii isi pot configura modelul droit in cadrul reprezentantei oficiale Aston Martin din Otopeni.

Aston Martin DBX trasaturi:

- Usi fara rama, cu geamuri si garnituri ascunse, completate de praguri decupate

- Dimensiunile spatioase ale habitaclului interior il fac pe DBX lider de piata pentru spatiul pentru cap si cel pentru picioare

- Acoperis panoramic pe toata suprafata plafonului si material rulant din Alcantara pentru inchidere

- Intrare si pornire fara cheie

- Porturi USB si prize 12v atat in ​​fata cat si in spate

- Camera surround 360 grade pentru o manevra mai sigura la viteze mici

- Sistem de iluminare ambientala cu 64 de culori

- Podea plata folosita pentru a crea unul dintre cele mai bune sisteme de actiune ale oricarui Aston Martin. DBX este primul SUV din piata auto cu podea plata.

- Posibilitate de configurare specifica clasei Luxury, din care face parte integranta, cu multe nuante de vopsea pentru exterior si nuante de piele pentru interior

- 12 pachete de accesorii care se pot achizitiona odata cu masina sau ulterior, pachete ce acopera o multitudine de nevoi pentru toate categoriile de activitati.

Aston Martin a inaugurat in martie 2019 reprezentanta sa oficiala in Romania, localizata in nordul Bucurestiului, in Otopeni. Aston Martin Bucharest va oferi servicii de vanzare si post-vanzare atat pentru piata romaneasca, cat si pentru zonele invecinate. Compania deserveste si Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Ungaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri