Romanii pleaca din tara. Peste 10.000 de masini la frontiera Nadalac II

Traficul pe sensul de iesire din tara prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II a crescut de trei ori in ultimele 24 de ore, iar vineri dimineata se inregistra un timp de asteptare de peste o ora pentru controlul documentelor, pentru ca multi dintre romanii care lucreaza in strainatate veniti acasa de sarbatori se intorc la locurile de munca.

La Nadlac II, pe autostrada, au fost deschise opt artere de control pentru iesirea din tara, pentru autoturisme si autocare, insa se asteapta cel putin o ora pentru verificarea documentelor, scrie Agerpres.

Aplicatia online de monitorizare a traficului la frontiere de pe site-ul Politiei de Frontiera mentioneaza ca la Nadlac II este trafic intens din cauza numarului mare de calatori si mijloace de transport care se prezinta pentru verificari pe sensul de iesire din Romania.

Reprezentantii Politiei de Frontiera Arad au declarat ca multi dintre cei care ies din tara sunt romani stabiliti in strainatate care au venit acasa de sarbatori.

In ultimele 24 de ore, 33.000 de persoane, cu aproximativ 10.000 de mijloace de transport, au iesit din Romania prin Nadlac II, reprezentand o crestere de trei ori fata de o zi obisnuita.

Citeste si:
Arad: Cinci ore de aşteptare la intrarea în ţară prin Nădlac II
Arad: Cinci ore de aşteptare...

Autoritatile spun ca in urmatoarele zile punctele de la frontiera de vest vor fi mai aglomerate decat in zilele obisnuite, pe sensul de iesire din Romania, astfel ca vor fi luate masuri suplimentare pentru efectuarea unui control operativ, in functie de valorile de trafic inregistrate.

Politistii de frontiera le recomanda soferilor care pleaca spre vestul Europei sa verifice online care puncte de control nu sunt aglomerate, pentru a evita timpi mari de asteptare la granita. Deocamdata, in judetul Arad, doar la Nadlac II este aglomeratie, in timp ce la Nadlac I, Varsand si Turnu se asteapta cel mult 20 de minute pentru tranzitare.

Sursa foto: Shutterstock / ddisq

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri