Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul privind supervizarea proiectarii si executiei podului suspendat peste Dunare in zona Braila cu Asocierea Metroul SA - Italrom Inginerie Internationala SRL - Sistema Ingegneria SRL - Arex Lider Company SRL.

Valoarea contractului este de 35,169 milioane lei fara TVA, scrie Agerpres.

Podul suspendat peste Dunare este cuprins in Master Planul General de Transport al Romaniei si face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investitii Teritoriale Integrate), finantabile din POIM 2014 - 2020, Axa Prioritara 2 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient".

Lungimea totala a obiectivului este de 23,413 km si cuprinde doua sectiuni: drumul principal Braila - Jijila, cu o lungime 19,095 km si drumul de legatura cu DN22 Smardan - Macin, in lungime de 4,328 km.

Podul suspendat peste Dunare, structura principala din cadrul proiectului, va avea o lungime de 1.974,30 de metri si va fi pozitionat intre km 4+596,10 si km 6+570,52 pe drumul principal Braila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunarea (kilometraj pe Dunare, masurat de la Sulina).

Citeste si:
Teodorovici: Podul peste Dunare "va fi in grafic"!
Teodorovici: Podul peste...

Drumul principal Braila - Jijila va avea o lungime de 19,095 Km si va fi prevazut cu doua benzi de circulatie pe sens, benzi de incadrare, acostamente, zona mediana si zona de parapete.

Pe tronsonul cuprins intre km 4+486,10 si km 6+680,30, unde drumul traverseaza fluviul Dunarea, se vor construi doua viaducte de acces in lungime de cate 110 metri fiecare.

Traseul include o ramificatie pe directia sud, pana la intersectia cu drumul existent Smardan - Macin (DN22).

Drumul de legatura cu DN22 Smardan - Macin, cu o lungime de 4,328 km, va fi prevazut cu o banda de circulatie pe sens. Drumul de legatura urmeaza sa porneasca de la km 7+940 al drumului principal (Braila- Jijila) si se va intersecta cu DN22 Smardan-Macin.

Citeste si:
Ce proiecte de infrastructura sunt incluse in bugetul Transporturilor
Bugetul Ministerului...

Contractul pentru proiectarea si executia Podului suspendat peste Dunare in zona Braila a fost semnat in data de 15 ianuarie 2018 intre CNAIR si Asocierea Astaldi S.p.A. - IHI Infrastructure Systems CO. LTD, la o valoare de circa 1,996 miliarde lei, fara TVA.

Sursa foto: hxdyl / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cuc: Lucrarile la podul de peste Dunare de la Braila sunt in grafic