CGMB: 5.000 de eco-vouchere de cate 9.000 de lei, in schimbul predarii unui autovehicul poluant

Consilierii municipali au adoptat proiectul privind acordarea a 5.000 de eco-vouchere in valoare de cate 9.000 de lei in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, urmand sa beneficieze cu prioritate persoanele cu domiciliu stabil in zona centrala a Capitalei, noteaza Agerpres.

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentara, a fost adoptat cu 32 de voturi favorabile, 6 abtineri si 7 impotriva.

Pentru implementarea programului se aproba acordarea in perioada 2020-2021 a 5.000 de eco-vouchere in valoare de 9.000 de lei/eco-voucher. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. Pentru acordarea eco-voucherului vor avea prioritate persoanele cu domiciliul stabil in perimetrul ZACA ce detin in proprietate un autovehicul intens poluator inmatriculat si inregistrat la acelasi domiciliu cu cel al proprietarului.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de autoturisme noi cu norma de poluare care sa asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomotie noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetica superioara (aparate frigorifice, masini de spalat rufe/vase, uscator de rufe, aparate de aer conditionat, plite electrice, cuptoare electrice, aspiratoare) sau electronice (televizoare, DVD player, Blue-Ray player, statii de lucru, monitoare pentru statii de lucru, laptop, tablete, imprimante laser/inkjet).

Prevederile proiectului vor fi aplicate persoanelor fizice sau familiilor care detin in proprietate un singur autoturism poluant din categoria non-Euro, Euro 1 sau Euro 2.

Citeste si:
Coronavirus 3 martie | Din ce în ce mai multe județe în scenariul roșu
Coronavirus 3 martie | Din ce...

Programul va fi derulat in baza unui regulament aprobat prin dispozitie de primar general.

Sumele necesare implementarii programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri