Problemele de software ale VW ID.3 amenință lansarea din vară în Europa, în prezent 10.000 de tehnicieni încearcă să găsească o soluție, scrie Automotive News.

Volkswagen a introdus în fabricație în noiembrie modelul electric ID.3 și a produs peste 20.000 de unități pentru care urma să implementeze o soluție software completă ulterior.

Însă germanii s-au trezit acum cu incompatibilități la diverse părți ale codului. De aici rezultă în jur de 300 de erori la mașinile testate.

Publicația germană Manager Magazin spune că Volkswagen nu a reușit să rezolve aceste problemele de software nici până în prezent, ceea ce va conduce la întârzieri în a livra mașinile către clienți în vara 2020. Primele livrări sunt planificate cel mai devreme în august spun dealerii auto.

Dacă Volkswagen nu găsește rapid o soluție pentru a remedia erorile de software, scenariile interne pesimiste sunt o întârziere de până la 12 luni a livrărilor ID.3.

ID.3 va fi un rival pentru Tesla Model 3, versiunea de bază va costa sub 30.000 de euro în Germania. Modelul german este prima mașină electrică bazată pe arhitectura electrică MEB.

VW a declarat că platforma MEB va susține 27 de vehicule electrice până la sfârșitul anului 2022, brandurile VW, Audi, Skoda și Seat, inclusiv crossover-ul VW ID.4, destinat clienților din SUA și China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri