Timp de o lună, Ford Craiova a produs viziere în loc să producă vehicule și motoare

În ultimele 4-6 săptămâni, fabrica Ford Craiova a produs viziere în loc să producă vehicule Puma, EcoSport și motoare, spune Ian Pearson, președintele Ford România.

Fără îndoială este ceva nou pentru noi toți, nu mi-aș fi imaginat niciodată acum 6-9 luni că vom ajunge în această situație. Iar acum, în ultimele 4-6 săptămâni am produs viziere în loc să producem vehicule Puma, EcoSport și motoare. Aceasta este realitatea noastră, traversăm vremuri dificile, dar sunt încântat de modul cum angajații noștri au reacționat, înțelegând situația și adatptandu-se. (...) Sunt sigur că în viitorul apropiat vom reveni la nivelul inițial al volumelor de producție pe măsură ce reprezentanțele noastre de vânzări se redeschid.

Ian Pearson, președintele Ford România

Reluarea producției la Fabrica Ford de la Craiova a implementat un set de protocoale de securitate și sănătate, inclusiv distanțarea socială. Fiecărei persoane care intră în uzină i se verifică temperatura, i se cere să completeze un chestionar privind starea sa de sănătate și i se cere să poarte tot timpul o mască pentru față. Acestea sunt cerințe zilnice pentru toți angajații din uzină.

În unele locuri de muncă distanța de 2 metri nu a fost posibilă și prin urmare, în aceste locuri angajații poartă măști de protecție sau viziere produse în fabrică de Motoare.

Citeste si:
Schimbări de management la Ford România
Schimbări de management la...

"Până acum am fabricat aproape 16.000 de viziere, pe care le-am oferit angajaților, dar și dealerilor noștri. Cu siguranță, prin fabricarea acestor viziere Ford contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamente de protecție personală, atât de necesare serviciilor medicale și altor industrii", mai spune Ian Pearson.

Citiți și Ford România: Sperăm să primim aprobare să donăm vizierele fabricate la Craiova.

Ford Craiova a reluat producția de autoturisme pe 4 mai, toți angajații fiind obligați să lucreze cu măști de protecție în cadrul uzinei.

Ford a suspendat temporar producția începând cu data de 19 martie pentru o perioadă de câteva săptămâni, în principalele sale unități de producție din Europa (Saarlouis și Koln, Germania; Valencia, Spania și Craiova, România).

Citeste si:
Numărul de cazuri COVID-19 a crescut la Ford Craiova
Numărul de cazuri COVID-19 a...

Ford a fabricat la Craiova peste 350.000 de mașini, modelele Ford Transit Connect, B-Max, EcoSport și Puma.

Citiți și Dacia reia activitatea la Mioveni cu un număr redus de angajați.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri