Persoanele juridice din România au cumpărat, în medie, câte o mașină electrică pe zi de la demararea programului Rabla Plus, pe 25 martie anul acesta.

"Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 41 dosare pentru 78 autovehicule dintre care 17 electrice hibride și 61 pur electrice, în timp ce pentru Programul Rabla au fost acceptate 29 dosare pentru 82 autovehicule", au declarat reprezentanții AFM.

Citiți și Oferta de mașini electrice în România în 2020. Peste 30 de modele în showroom-uri.

Primele liste cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus au fost publicate pe site-ul AFM. Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 22 mai 2020, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

Citiți și Zece mașini electrice cu o autonomie reală de peste 400 km, la vânzare în România în 2020.

Rabla Plus 2020 a demarat pe 25 martie, iar pentru prima dată în istoria sa, permite populației inclusiv achiziția de motociclete full electric. Programul păstrează pentru al cincilea an consecutiv cea mai mare primă pentru achiziția mașinilor full electric din Europa: circa 10.000 euro.

În ceea ce privește achizițiile mașinilor hibrid plug-in, aceastea sunt susținute prin program cu circa 4.500 de euro, iar motocicletele full electric cu peste 700 de euro, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculelor.

Citiți și Cea mai ieftină mașină hibrid la vânzare prin Programul Rabla Clasic în 2020.

Programul Rabla Plus 2020 nu condiționează achiziția unui autovehicul nou de casarea unui autovehicul uzat. Însă cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, vor beneficia în plus și de prima de casare stabilită prin programul Rabla Clasic, în valoare de 6500 de lei.

Bugetul pentru anul acesta crește de la 95 milioane lei, la 140 milioane lei.

Sursa foto: buffaloboy / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri