Ludovic Orban, despre termenul de finalizare a metroului din Drumul Taberei: Maxim două luni

Premierul Ludovic Orban a declarat în cadrul unei vizite la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei, că, din cauza unor probleme tehnice, proiectul va fi dat în folosință în maximum două luni de zile, scrie Digi24.ro.

Întrebat dacă există riscul ca Magistrala 5 de metrou să nu fie gata până la sfârșitul anului, premierul Ludovic Orban a declarat: „Cine se frige cu ciorbă, suflă și-n iaurt. Când va fi, din punct de vedere tehnic, posibil de pus în circulație, va fi pus în circulație. Eu zic că nu există acest risc. Există două probleme tehnice. Nu se poate aplica o tehnologie mecanică pentru gura de ventilare. Este vorba de o săpare manuală care se datorează unei specificități a terenului și unor sisteme care trebuie puse la punct. Tehnic se poate realiza într-o lună jumate, maxim două”.

Recent, oficialii Metrorex au declarat că linia de metrou din Drumul Taberei va fi pusă în funcțiune până la finalul verii, de luna viitoare urmând să înceapă probele dinamice cu rame de metrou. Termenul înaintat de ministrul Transporturilor pentru deschiderea noii magistrale era 30 iunie.

În 2011 s-a semnat primul contract pentru M5. Termenul era de 36 de luni, la care se adăugau și alte termene, printre care cel pentru sistemul de automatizare. În 2015 era primul termen avansat pentru darea în funcțiune a metroului Drumul Taberei.

Magistrala 5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei - Eroilor (Opera), inclusiv Valea Ialomiței, este compusă din 10 stații de metrou și un depou, având o lungime totală de 6,8 km. Valoare totală reactualizată conform devizului general este de 3,2 miliarde de lei. O parte din bani vin de la Banca Europeană de Investiții (BEI), mai exact 1,8 miliarde de lei (395 de milioane de euro), în urma semnării contractului de co-finanțare a proiectului.

Citeste si:
Orban, revoltat de amânarea legii carantinei în Senat: PSD pune...
Orban, revoltat de amânarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Alstom dă asigurări că metroul din Drumul Taberei va intra în uz în acest an
Setari Cookie-uri