Pe timpul verii, mijloacele de transport în comun, în special cele fără aer condiționat, se transformă în adevărate sere, unde aglomerația și căldura pot face ca aerul să devină irespirabil.

Pe de altă parte, metroul poate fi o opțiune doar pentru cei care locuiesc în București, în apropierea unei guri de metrou. În plus, adaptarea la noua situație în care ne regăsim înseamnă și să acordăm mai multă atenție distanțării sociale și să evităm riscurile.

Dacă vrei să te deplasezi cu ușurință fără să depinzi de orarul mijloacelor de transport în comun și să te simți mai confortabil, iată ce alternative ai:

Trotineta, accesibilă și la îndemâna oricui

Trotinetele au devenit un mijloc de transport tot mai popular, preferat în special de tinerii care și-au dat seama că ar putea petrece mai puțin timp în trafic și ar putea evita aglomerația din mijloacele de transport în comun. Fie că o folosești pentru a ajunge la locul de muncă sau la o întâlnire în oraș cu prietenii, trotineta este un mijloc de transport rapid și sigur.

Unele trotinete electrice au viteze care pot ajunge și la 45 km/ora și o autonomie de până la 80-100 km, ceea ce înseamnă că vei scuti mult timp pierdut în aglomerația din trafic și nu va trebui să îți faci zilnic griji că trebuie să o încarci. Iar dacă optezi pentru un model pliabil, aceasta poate fi transportată și depozitată cu ușurință în apartament sau la birou, așa încât să nu stai cu teamă că cineva ar putea să ți-o fure.

Bicicleta, metoda clasică preferată de tot mai mulți

Bicicletele sunt extrem de practice atunci când vrei să te strecori rapid prin trafic și să ajungi la timp la destinație. Principala preocupare a celor care încă ezită să folosească bicicleta este legată de lipsa pistelor pentru bicicliști sau de lipsa rastelurilor în care să o poți lăsa în siguranță.

Cu toate acestea, în marile orașe din România au început să apară tot mai multe alei pentru biciclete, dar și suporturi pentru parcare în apropierea gurilor de metrou, lângă marile centre comerciale sau lângă clădirile de birouri. Iar dacă nu vrei să folosești bicicleta de teamă să nu ajungi transpirat la birou, poți opta pentru una electrică, astfel încât să nu depui foarte mult efort fizic și să fii nevoit să îți schimbi hainele odată ajuns la locul de muncă.

Mersul pe jos, recomandat pentru sănătate

Trebuie să recunoaștem că, de multe ori, preferăm să luăm mașina chiar și atunci când nu avem de parcurs o distanță mare. Însă odată ajunși la destinație, mai pierdem minute bune căutând un loc de parcare, ceea ce înseamnă că argumentul rapidității mașinii nu mai este așa puternic. Atunci când nu te grăbești sau nu ai de parcurs distanțe mari, să mergi pe jos înseamnă să poluezi mai puțin, să îți pui sângele în mișcare și să ai grijă de sănătatea ta. O jumătate de oră de mers pe jos îți va menține articulațiile sănătoase, poate contribui la sănătatea inimii și a musculaturii și, în plus, te poate ajută să adormi mai ușor și să ai o stare generală mai bună.

Scuterul, rapid, dar nu întotdeauna practic

În orașele cu străduțe înguste din întreaga lume, scuterele par a fi mijlocul de transport preferat de localnici. Scuterele electrice nu poluează și sunt suficient de rapide, însă dacă plănuiești să circuli pe șosea, dezavantajul este că ai nevoie de un permis de conducere și, în plus, trebuie să fii conștient că va trebui să respecți regulile de circulație pe care le respectă și șoferii. Casca de protecție este esențială și te poate proteja de accidentări grave, mai ales în condițiile în care va trebui să fii cu mare băgare de seama la mașini și la șoferii care au un stil agresiv de condus.

Așadar, după cum vezi, există suficiente metode eficiente prin care poți evita mijloacele de transport în comun și te poți deplasa cu ușurință prin oraș. Singură condiție este să fii deschis la a încerca noi metode de transport, până când o vei găsi pe cea mai potrivită pentru ține.

Sursa foto: Nubia Navarro (nubikini) from Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri